*Nettavisen* Sport.

- Det beste laget jeg har deltatt på

Foto: EPA/Scanpix

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Halvard Hanevold er ikke i tvil: Laget på lørdagens stafett er det beste han har deltatt på.

- Jeg mener det er det sterkeste laget jeg har vært med på, ja bedre enn laget som tok gull i Salt Lake City i 2002, hevder Hanevold, som skal gå den første etappen.

Han har taktikken klar.

- På den første etappen er målet å komme seg tidligst mulig ut fra start, så jeg slipper å gå i klynge. Deretter er målet å skyte raskest mulig og komme meg raskest av gårde igjen, slik at forspranget blir størst mulig, oppsummerer Hanevold overfor TV 2 Nettavisen.

Sølv i fjor
Hanevold var selv med på laget som tok stafettsølv i Oberhof i fjor. Laget som stiller i VM i år, hadde vært identisk om ikke Stian Eckhoff hadde tatt plassen til Lars Berger.

- Det er ikke de store forskjellene, nei. Stian og Lars representerer to forskjellige stiler, men i den formen Stian er i nå, mener jeg det var riktig å ta ham ut, sier Hanevold.

Skiskytter-veteranen legger ikke skjul på at nervene trolig kommer til å dukke opp dersom det går skeis med skytingen.

- Dersom det blir mange bom, kommer jeg nok til å føle presset. Så det blir særdeles viktig å være skjerpet på standplass, mener han.

Nervene i høyspenn
Stian Eckhoff, som skal gå andre etappen, innrømmer også at nervene kommer til å være i høyspenn under stafetten.

- Jeg blir nok nervøs før jeg skal ut, men det gjelder å holde nervene under kontroll, og ikke sprekke, slår Eckhoff fast.

Om å bli tatt ut til å gå andre etappen, sier han følgende:

- Det passer meg veldig bra. Jeg har gått andre etappen mange ganger tidligere i år, og føler meg trygg på det jeg skal gjøre, sier Eckhoff.

Både Hanevold og Eckhoff har tro på norske medaljer.

- Alle er friske og raske, i god form og gleder seg til å gå. Alt ligger til rette for at vi kan være med å kjempe helt i toppen, sier de nærmest i kor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag