*Nettavisen* Sport.

- Det beste laget vi møter

I kveld er det Danmark som står for tur for Kristian Kjelling & co. Og Kjelling mener vi i kveld står overfor vår tøffeste motstander i EM.

01.02.06 14:02

ST. GALLEN (TV 2 Nettavisen): Kveldens oppgjør i St. Gallen blir et oppgjør om tronen i Skandinavia. Etter at Sverige ikke klarte helt generasjonsskiftet etter gullaget sitt, har det vært helt åpent hvem som har vært best i Skandinavia.

TV 2 Nettavisen følger kampen direkte fra klokken 20.15

Da Danmark tok bronsemedaljer i EM i Slovenia for to år siden, var det første gang siden 1982 at de havnet foran svenskene på resultatlisten i et mesterskap.

«Boldsen-banden»
«Boldsen-banden» som laget ble kalt, på grunn av sin lagkaptein Joachim Boldsen, ble lansert som en outsider til VM-tittelen i Tunisia i fjor. Men danskene floppet skikkelig og måtte dra hjem før mellomspillet, dermed var det Norges tur til å kunne kalle seg best i Skandinavia, etter å ha slått svenskene.

Nå har Ulrik Wilbek overtatt etter Torben Winther som landslagssjef, og danskene er på en ny opptur. Selv om det ble tap mot Kroatia, er Kristian Kjelling imponert over det de røde og hvite har prestert.

- Det er det beste laget vi kommer til å møte her. De har gjort det veldig bra. Det er Kroatia og Danmark jeg synes har vært best til nå. Danskene er tøffe, men de spiller bra, sier han til TV 2 Nettavisen.

Glimrende kantspillere
Og danskene har et nærmest komplett lag. Men det er først og fremst to mann Gunnar Pettersen frykter.

- De har glimrende kantspillere. Nøkkelen ligger i å ikke gi dem for mye rom, sier han.

Lars Christiansen på venstresiden og Søren Stryger på høyre, er begge lagkamerater med Christian Berge og Johnny Jensen i Flensburg-Handewitt.

De er begge målmaskiner av rang og Christiansen har vært toppscorer i Bundesliga ved flere anledninger, men han har ikke fått det til i EM.

Men det er flere Flensburg-spillere i det danske laget. På linjen ligger en av verdens beste strekspillere, Michael V. Knudsen, og spillet styres av Boldsen.

Savner Krogh Jeppesen
Boldsen deler playmakeransvaret i Flensburg med Glenn Solberg, men er en helt annen spillertype. Mens Solberg styrer spillet, er Boldsen mer en individualist med enorm gjennombruddskraft.

En annen nøkkelspiller er målvakten Kasper Hvidt. Han er bare 29 år, men er allerede en veteran i landslaget.

Men Ulrik Wilbek har ikke et optimalt lag med seg til Sveits. Venstrebacken Lars Krogh Jeppesen er skadet og måtte stå over mesterskapet. Erstatterne Bo Spellerberg og Lars Møller Madsen har ikke overbevist.

Og hvordan slår vi danskene?

- Vi må være gode. Veldig mye bedre enn vi har vært hittil, smiler Kjelling.

Kampen ser du direkte på TV 2 klokken 20.15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.