- Det beste utstillingsvinduet du kan få

Foto: Poppe Cornelius (NTB scanpix)

Tor Ole Skullerud tror flere av hans elever kan bli solgt i sommer.

En rekke av spillerne i den U21-troppen som skal til EM, har adresse i utlandet. Flere utenlandsproffer kan det bli etter sluttspillet i Israel.

- Dette er det beste utstillingsvinduet du kan få. Jeg tror det er mange av våre spillere som er på radaren til utenlandske klubber, sier U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud til NTB.

Spillere som Thomas Rogne (Celtic), Anders Ågnes Konradsen (Rennes), Harmeet Singh (Feyenoord), Mathis Bolly (Fortuna Düsseldorf), Markus Henriksen (Alkmaar), Joshua King (Blackburn) og Håvard Nordtveit (Mönchengladbach) er bare noen av de EM-aktuelle spillerne som spiller i utlandet.

Inngang til videre steg
- For å få den ene bekreftelsen om at dette er en spiller vi kan bruke, tror jeg et U21-EM kan være inngangen til videre steg for flere av gutta våre, sier Skullerud.

Han ser gjerne at flere får spilletid i utenlandske fotballserier.

- Jeg tror det er viktig å få spillerne ut. Eliteserien er en bra arena lenge, men når du ser spillere som preger klubbene sine over tid, tror jeg vi skal tørre å si at det er på tide å komme seg ut og få en enda tøffere fotballhverdag, sier Skullerud.

Ikke være redd
I starten av juni skal de norske U21-gutta møte Israel, England og Italia. Det er allerede blitt lagt merke til at Norge har tatt seg til sluttspillet. I kvalifiseringen slo Norge ut Frankrike.

- Har du etablert deg i eliteserien og blitt en profil, skal du ikke være redd for å ta steget. Det må være rett klubb og rett anledning. Jeg sier ikke at vi skal hive alle ut i det, for det handler også om timing, påpeker Skullerud.

Blant dem som kan vise seg fram i sommerens EM-sluttspill for U21-lag er Strømsgodsets midtbaneelegant Stefan Johansen. Moldes Magnus Wolff Eikrem, som har en fortid i Manchester United, kan også være klar for nye oppgaver. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.