*Nettavisen* Sport.

- Det ble en nedtur

Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

Det ble ikke de store resultatene for Joker Merida og de andre norske lagene i Glava Tour.

21.05.12 17:55

HØNEFOSS (procycling.no): Glava Tour var uten tvil et av de største høydepunktene for året for de norske lagene som fikk delta.

Men det ble ikke de helt store resultatene. Sondre Holst Engers fjerdeplass fra første etappe, var den eneste topp 10-plasseringen til en norsk kontinentalrytter.

Sammenlagt gikk det ikke noe særlig bedre. Bestemann ble Håvard Blikra, på en 17. plass. For å finne den nest beste må man bla ned til 31. plassen og Sondre Sørtveit.

- Det har vært en nedtur. Breen ble syk før rittet, og så mistet vi Rake også. Vi har på en måte stilt med et andrelag, og det har ikke blitt de resultatene vi hadde håpet på, sa Gino van Oudenhove til procycling.no etter den siste etappen av rittet.

- Kult
Selv om det ikke ble de beste resultatene å skryte av, fant belgieren likevel et sportslig høydepunkt. På den siste etappen angrep Sørtveit fra feltet, men fikk ikke den store luken.

- Han (Sørtveit) vokser som rytter, og det er morsomt å se.

Håvard Blikra var svært godt fornøyd med sin 17. plass sammenlagt.

- De to siste etappene var veldig kule, selve løypene, og formen har vært bra, sa Blikra til procycling.no i Hønefoss.

- Det er et av de morsomste og største rittene jeg har kjørt.

- Ekstra gøy å være beste norske kontinentalrytter?

- Ja, det er veldig gøy. I bakken i går (lørdag), når jeg var eneste kontinentalrytter igjen, var det litt ekstra motiverende, sa en smørblid Øster Hus-syklist.

Rett i dass
Flere av de norske lagene slet med trøblete mage og annen sykdom underveis. Verst gikk det utover Plussbank BMC, som kun satt igjen med Lorents Ola Aasvold på slutten.

- For min og lagets del var det ikke noe voldsomt bra, men arrangementet var veldig bra. Bedre enn jeg hadde trodd, sa trønderen til procycling.no.

Lars Holms Ringeriks-Kraft kjørte på hjemmebane den siste dagen. Laget mistet kapteinen Marius Andre Hafsås på den første etappen. Dermed ble de sportslige ambisjonene skrudd ned.

- Det har vært bra, vi får fem mann til mål. Med de sportslige ambisjonene er vi totalt sett fornøyd, sa Holm til procycling.no i solskinnet.

- Vi mister kapteinen på den første etappen, så da daler ambisjonene det litt. Han har vært best av våre så langt. Men de fem rytterne som fullfører, får en kjempeopplevelse i Hønefoss.

Den norske sykkeluken
Det er imidlertid ikke kun Glava Tour norske syklister har kjørt den siste uken. procycling.no pleier å ha en sak som heter «Den norske sykkeluken», på slutten av hver uke. Den kommer under her:

De norske sykkeljentene har virkelig imponert i uken som var. Emilie Moberg vant én etappe og sammenlagt i det kinesiske rittet Tour of Zhoushan Island.

Les mer her!

Miriam Bjørnsrud ville ikke være noe dårligere enn Moberg. Ungjenta dro ned til Belgia på egenhånd for å få kjøre ritt. Det viste seg å være et lurt trekk. Lørdag vant hun nemlig kermesserittet Breendonk, blant annet i konkurranse med verdensstjernen Emma Johansson. Cecilie Sæterøy Johansen ble nummer syv i samme ritt.

- Avsluttet Belgiaoppholdet med seier, kunne ikke smakt bedre! skrev Bjørnsrud på twitter etter triumfen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Også de norske juniorguttene kjørte bra den foregående uken. Fridjof Røinås imponerte stort med fjerde- og åttendeplass på to av fem etappene i Nations Cup-rittet Trofeo Karlsberg. Oskar Niko Svendsen dro med seg en syvendeplass. Nærmest seier var imidlertid Markus Hoelgaard. På den andre etappen ble nemlig vestlendingen tatt igjen med kun 30 meter igjen av etappen.

Argos 18-Unaas Cycling syklet Tour de Berlin forrige uke. Det ble ingen sportslig opptur, med Jo Kogstad Ringheims 13.plass på den første etappen som det beste resultatet.

Søndag startet OneCo-Mesterhus An Post Ras i Irland. Det ble imidlertid ikke noe toppresultat på den første av åtte etapper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag