RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Det ble for kaotisk

Trangt oppløp ødela for Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen i Tour of Britain.

I fjor var det Edvald Boasson Hagen som sto for de norske bragdene i Tour of Britain. Den ferske Sky-rytteren tok tre etappeseirer, samtidig som han vant spurtkonkurransen.

Lørdag startet årets utgave av det britiske etapperittet, og i tillegg til Boasson Hagen, er det i år også knyttet stor spenning til hva det norske semiprofflaget Joker Bianchi kan utrette.

Laget imponerte stort under Tour of Ireland i august, og med flere kommende proffer på laget, bør det ikke komme som noen overraskelse om de sørger for ny norsk jubel.

Trangt oppløp
Den 172 kilometer lange åpningsetappen fra Scunthorpe til York, ble imidlertid ingen suksess for de norske deltakerne. Det hele ble avgjort på en massespurt, der verken Boasson Hagen, eller spurtkometen Alexander Kristoff klarte å posisjonere seg blant de fremste.

- Jeg hadde ikke sjanse å spurte med om seier, det ble så kaotisk på slutten. Jeg satt med én kilometer igjen på hjulet til Edvald, håpende om at han skulle sette i gang etter hvert, sier Alexander Kristoff til Joker Bianchis nettsider.

- Men så langt kom vi aldri. Det var rett og slett ingen plass å komme forbi i det innsnevrede oppløpet. Jeg følte meg bra hele dagen og var klar for en topplassering.

- Ville se an litt
Tour of Britain består av totalt åtte etapper, og avsluttes lørdag den 19. september.

- Vi hadde bestemt oss å se an litt i dag, å ikke ta for mye ansvar fra dag 1. Det er til tross 8 dager totalt. Det var mange lag som tenkte det samme, men til slutt måtte ett par store lag kjøre uansett. Allikevel var skulle vi være på hygget og ha kontroll på situasjonen, sier Joker Bianchis sportsdirektør Gino Van Oudenhove

Garmin Slipstream-rytteren Chris Sutton vant etappen, mens Barloworlds Michel Merlo ble nummer to. Katusja-rytteren Ben Swift kapret den siste pallplassen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere