- Det ble litt grining

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Men til tross for 12 utvisninger var Stavanger Oilers dødelig effektive.

23.03.11 00:39

LØRENSKOG -
STAVANGER 2-5:

Etter å ha tapt hjemme i forrige oppgjør av NM-semifinalen i ishockey, var det et uhyre effektivt Stavanger Oilers som troppet opp i Lørenskog ishall tirsdag kveld.

I løpet av første periode ordnet Martin Strandfeldt og Petteri Lotila 2-0-ledelse med hver sin scoring, og så, i andre periode sa det rett og slett bare, bang, bang, bang.

- Fem mål på ti skudd
For da matchuret viste 2 minutter og 34 sekunder av midtperioden hadde 2-0 blitt til 5-0, og kampen var i realiteten avgjort.

Martin Strandfeldt igjen, Juha-Pekka Loikas og Teemu Virtala sørget for de tre målene til gjestene.

- Vi var gode og effektive i dag og fikk veldig god uttelling. Vi fikk en kanonstart på første periode og så bare fortsatte det, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Nettavisen.

- Vi scoret vel fem mål på de ti første skuddene våre i kampen. Det var stor forskjell fra den forrige kampen, fortsetter han.

- Ble litt grining
Og med 5-0 var kampen som nevnt langt på vei avgjort. Lørenskog prøvde likevel å slå tilbake i sluttperioden, men kom aldri nærmere enn tre mål bak gjestene fra oljebyen.

Teemu Kuusisto og Knut Henrik Spets satte inn reduseringsmålene i en periode som ellers ble preget av en rekke utvisninger.

Stavanger pådro seg totalt syv utvisninger i sluttperioden - 12 totalt i matchen - derav en ti minutters utvisning på finske Juha Kaunismäki for usportslig opptreden.

- Da vi ledet 5-0 etter to perioder skulle Lørenskog ut og spille såkalt tøff hockey i siste. Det ble litt grining og det begynte å utarte seg litt, sier Thoresen.

- Hva med utvisningen til Kaunismäki?

- Den var sikkert grei den. Det var ikke stygt, men dommeren måtte roe det hele ned litt, sier Stavanger-sjefen.

- Det var noe bråk bak mållinjen og han dyttet litt borti en motspiller og måtte sitte ute de ti siste minuttene, fortsetter Thoresen.

- Har kontroll på dem
Tirsdagens resultat betyr at det nå er 2-2 i kamper mellom de to lagene i best-av-sju-serien, og dermed blir det uansett to oppgjør til før avgjørelsen faller.

Thoresen tror tirsdagens seier på fremmed is vil gi hans menn den nødvendige selvtilliten som trengs for å dra det lengste strået, etter å ha tapt de to foregående kampene.

- Ja, jeg føler vi ha noenlunde kontroll på Lørenskog nå, sier han.

- Så lenge vi selv presterer bra med puck, så vet vi hva de gjør. Nå må vi bare nullstille oss og spile et par gode kamper, så klarer vi dette, avslutter treneren.

Nytt stikk til Sparta
I det andre oppgjøret tirsdag kveld tok serieleder Sparta Sarpsborg et nytt skritt mot NM-finalen da Lillehammer ble slått med 2-1 borte i Kristins Hall.

Henrik Malmström ble matchvinner for sarpingene med sine to scoringer i første periode. Lillehammer reduserte i sluttperioden ved Gino Guyer.

Resultatet betyr at Sparta nå leder 3-1 i kamper over iskrigerne fra mjøsbyen, og har dermed muligheten til å sikre finaleplassen med seier på egen is torsdag kveld.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.