*Nettavisen* Sport.

- Det ble veldig stille da vi fikk beskjeden

Foto: NTB scanpix/Marit Hommedal

Martin Pusic kunne gjerne tenke seg å beholde Rune Skarsfjord som trener.

06.11.13 17:17

Onsdag formiddag kom nyheten om at Rune Skarsfjord trekker seg som Brann-trener med umiddelbar virkning.

43-åringen sendte senere ut en pressemelding hva han blant annet rettet en pekefinger mot lokalpressen, som han mener har behandlet ham urettferdig.

- Ikke fornøyd
Brann-spillerne virker delte i sitt syn på at Skarsfjord bør fortsette. Martin Pusic er blant dem som kunne tenke seg å ha Rune Skarsfjord som trener også i framtiden.

- Jeg var ikke fornøyd. Han er en bra mann som har vist bra karakter. Jeg har vært lojal mot ham, og han har vært lojal mot meg. Men fotball er sånn at hvis man ikke kan vise til gode resultater, så er det treneren som først får gjennomgå, sier Pusic til Nettavisen.

Branns toppscorer forteller videre at han ikke har snakket mye med lagkameratene om Skarsfjords avgang.

- Det ble veldig stille etter at vi fikk beskjeden. Vi trente etterpå og har ikke snakket mye sammen i ettertid. Men vi vil vel diskutere det i dagene som kommer.

- Får seg ny jobb
Pusic tror ikke Skarsfjord kommer til å få problemer med å få seg en ny trenerjobb når det blir aktuelt.

- Jeg er selvfølgelig overrasket over at han bestemte seg for å slutte. Vi har fortsatt en kamp igjen, men det var hans beslutning. Det ble kanskje for mye press på ham. Men jeg tror han vil få en god jobb i en annen tippeligaklubb.

Med opphav fra balkan er Pusic godt vant med at trenere lever under press når resultatene ikke går riktig vei.

- Det har vært en negativ atmosfære i Bergen i det siste, men jeg har vokst opp i en kroatisk familie. Og i Kroatia er det verre enn dette når det ikke går bra for en klubb. Da vil de at treneren skal gå etter bare ett tap. Men i Norge, så er Bergen et spesielt sted og vi merker selvfølgelig atmosfæren her. Men sånn er fotball.

Pusic er klar på at spillerne også må ta sin del av ansvaret for Branns skuffende sesong.

- Nå er det en kamp igjen, og så har vi ferie, før vi starter på nytt igjen. Men det er klart at vi spillere må spille bedre. Dette er ikke bare trenerens skyld. Det er alltid treneren som får skylden først, men spillerne har også et ansvar. Vi må gå i oss selv og se hva vi kan gjøre bedre. Jeg kommer til å forberede meg på best mulig måte til neste sesong, og så får vi se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.