- Det blir brutalt

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Petter Northug mener han er enda bedre enn da han vant to femmiler på to uker i fjor.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Han er allerede en ekte femmilskonge, med både VM-seier, OL-seier og Kollen-seier på kongedistansen.

Søndag er det endelig duket for den gjeveste av alle distanser under VM i Holmenkollen.

Og den største favoritten er 25 år, kommer fra Framverran i Mosvik – og heter naturligvis Petter Northug.

Han gleder seg som en unge.

- Det er dette løpet jeg har tenkt mest på i hele år, sier Northug til Nettavisen.

- Mye smerte
Han er forberedt på at det blir knalltøft. Kanskje det tøffeste løpet han noen gang har gått.

- Det er fryktelig tøffe løyper. Det blir brutalt. Det kan bli mye smerte, erkjenner han.

Løpsutviklingen har han tenkt mye på. Og Northug er sikker på at konkurrentene tidlig i løpet vil begynne å mørne ham, i håp om å knekke ham før det kommer til en spurt.

- Det kommer til å bli gått tøft tidlig. Da må jeg ta sjansen på å være med. Jeg kan gå på en smell, men skal man kjempe om en medalje, må man være med, fastslår Northug.

- Min beste form
Den som eventuelt slår ham, skal i hvert fall være i bra slag. For Northug hevder selv han er sterkere nå enn da han både vant OL-femmila og Kollen-femmila på to uker forrige vinter.

- Jeg er i bedre form nå enn da jeg vant Kollen-femmila i fjor. I fjor hadde jeg to formtopper. I år blir det bare én. Jeg er i min beste form nå, fastslår Northug.

At formen er på topp, fikk han bekreftet da han sikret norsk stafettgull fredag – en prestasjon som gjør at han står med to gull og to sølv på fire VM-løp i Holmenkollen før femmila.

- På stafetten hadde jeg min beste form i år. Det var fantastisk å gå. Og det er bare å takke det norske folk, det er lett å gi alt når de heier som de gjør, fastslår Northug.

Bobla sprekker
Samtidig som han gleder seg til femmila, gleder han seg også til å kunne komme ut av VM-bobla han har stengt seg inne i de siste ukene.

- Det skal bli godt, ja. Jeg klarer nok ikke å holde meg i den samme bobla de to siste verdenscuphelgene, i Lahti og Falun. Jeg har ikke noe å kjempe for i verdenscupen, så det er ikke sikkert jeg kommer til å gå like fort som i fjor der, medgir han.

Men at han fullfører sesongen, er det ingen tvil om.

- Både Lahti og Falun er veldig fine renn. Jeg gleder meg til å gå der, sier Petter Northug.

PS. Det norske femmilslaget består av Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Tord Asle Gjerdalen, Sjur Røthe og Petter Eliassen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.