*Nettavisen* Sport.

- Det blir en episk fest

Foto: pokerstarsblog.com

Dag Martin Mikkelsen (22) er fem millioner kroner rikere. Men det kunne blitt mye mer.

04.05.09 08:18

Tidenes største pokerturnering i Europa ble sterkt preget av den 22 år gamle stavangergutten Dag Martin Mikkelsen.

Nordmannen spilte seg fram til finalebord i European Poker Tours turnering i Monte Carlo, i konkurranse med 934 andre spillere. Da kun fire spillere satt igjen, hadde Mikkelsen omtrent halvparten av alle sjetongene som var i spill.

Likevel endte han bare på fjerdeplass.

Skal feires
Førstepremien på 20 millioner kroner glapp, men fjerdeplassen belønnnes med drøyt fem millioner kroner, så Mikkelsen klarte ikke å være veldig deprimert etter at han ble slått ut.

- Jeg står ikke på toppen og er klar til å kaste meg utfor stupet, sier Mikkelsen til Nettavisen.

Tvert imot, Mikkelsen er klar til å feste og feire innsatsen. Hans gode venn Matt Woodward er nemlig fortsatt med i turneringen - amerikaneren og nederlenderen Pieter de Korver er nå de to siste spillerne igjen i turnering.

- Matt er fortsatt med, så vi må heie på han. Det er han og kompisene som jeg har hengt med hele tiden her nede. Det blir en ganske episk fest, tror jeg, sier Mikkelsen.

Vond avslutning
Han er en av Norges mer anerkjente spillere, og har tidligere blant annet markert seg som chipleader i sluttfasen av Main Event i World Series of Poker. Heller ikke den gang klarte Mikkelsen å holde kursen helt til mål.

Denne gang raknet alt i løpet av en drøy halvtime.

Først tapte han en pott mot Pieter de Korver, som var short og gikk all-in med KJ. Mikkelsen synte med A-4, men da kortene 9-T-Q kom på floppen, var hånden i praksis avgjort.

Deretter endte de Korver all-in igjen, og nok en gang synte nordmannen. Denne gang hadde Mikkelsen TT og nederlenderen AJ. Floppen A-J-K bidro til at nederlenderen igjen doblet seg, og nå hadde like mye sjetonger som nordmannen.

Så kom den avgjørende potten - og igjen var det Pieter de Korver som sto for motstanden. På bordet 7-7-6-9 gikk Mikkelsen all-in med K-T og fikk syn av Korvers 6-6. Nederlenderen floppet altså fullt hus, og vant dermed potten på 14 millioner.

Angrer ikke
Mikkelsen satt igjen med fattige 360.000 i sjetonger og røk ut på neste hånd. Kommentatoren på EPTlive.com kalte nordmannens ende for «den største kollapsen siden Jack Nicholson i The shining».

- Det kan se ut som en blow-up på den ene store hånda, men det er jeg egentlig ikke enig i. Jeg hadde en grunn for å spille sånn. Jeg følte ikke at jeg var påvirket av de pottene jeg hadde tapt i forkant, sier Mikkelsen til Nettavisen.

- Alt jeg gjorde etter at jeg fikk halvparten av chipsene, mens jeg hadde over 12 mill, var helt greit. Jeg spilte veldig aggressivt og passet på at de andre ikke slapp til. Men jeg hadde ingen hender i den perioden. Hadde jeg hatt gjennomsnittlig bra med hender, ville jeg vært godt opp, tror stavangergutten.

- Forandrer ikke livet
- Hvor preget var du av stundens alvor underveis?

- Mindre enn ventet. Når du skal spille om disse summene, venter du at det skal være mye verre. Jeg følte at det bare var å spille som vanlig, sier Mikkelsen, som lever av å spille poker og er sponset av Full Tilt Poker.

- Hva betyr pengene for deg?

- Jeg vet ikke. Det forandrer vel ikke livet mitt noe særlig, sier Mikkelsen til Nettavisen.

En annen god venn av Dag Martin Mikkelsen - Annette Obrestad - har også gjort det meget sterkt i Monte Carlo. Hun kan ta med seg i overkant av 650.000 kroner for sin 13.-plass.

Følg heads-up-duellen mellom Pieter de Korver og Matt Woodward direkte i videovinduet under:

HTML EMBED
<img src="#" alt="Media Player could not be started" />

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.