RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir en hard kamp om medaljene

Foto: Alexander Klein / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal er på vei mot sitt beste VM noensinne.

Ted Ligety fra USA er verdens beste storslalåmkjører. Det er et uomtvistelig faktum. Amerikaneren var også helt suveren i første omgang av VM-rennet i storslalåm i Schladming fredag.

Aksel Lund Svindal er på sin side verdens beste i utfor, men har ikke levert toppresultater i storslalåm på en stund.

Ikke før han fredag kjørte i mål på tiden 1.14,40. Den tiden holdt til andreplass, eller førsteplass om man utelater den umenneskelig gode Ted Ligety, som leder med 1,30 sekunder på nordmannen.

Kan bli hans beste VM
Lund Svindal, som ble verdensmester i utfor for en uke siden, og som tok bronsemedaljen i super-G da VM startet, ligger dermed an til å ta sin tredje medalje i VM i Schladming.

Det vil være en enorm prestasjon.

- Man må aldri undervurdere Aksel Lund Svindal når han har ski på beina, sa alpinlegenden Kjetil André Aamodt til NRK.

Lund Svindal tok én medalje i VM i Bormio i 2005 (sølv i kombinasjonen), to medaljer i Åre i 2007 (gull i utfor og storslalåm), to medaljer i Val d'Isere i 2009 (bronse i super-G og gull i kombinasjonen) og én medalje i Garmisch-Partenkirchen i 2011 (gull i kombinasjonen).

VM i Schladming kan dermed bli hans beste, målt i antall medaljer.

Suveren Ligety
- Jeg kommer bra i gang og klarer å holde en bra rytme. Det er ikke så godt som Ted, men jeg er en del av dem som ligger bak. Sånn som det ser ut nå, blir det nok en hard kamp om medaljene bak Ted, sa Aksel Lund Svindal til NRK.

Lund Svindal startet aller først og det var derfor vanskelig å vite hvor god omgang han leverte før man fikk noen referansepunkter.

Det var imidlertid tydelig at han ikke ville kunne måle seg mot Ted Ligety.

- Jeg synes Aksel hadde grei flyt hele veien, men han sto litt lavt og hadde ikke den lette dynamikken som man kanskje trenger for å kjøre ordentlig fort, kommenterte Kjetil André Aamodt hos NRK.

Andre omgang starter klokken 13.30. Nettavisen følger rennet direkte her .

Jevnt bak Aksel
Resultatlisten fra første omgang viser at verdens tre største mannlige alpinister ligger øverst. Ligety leder suverent, med 1,30 sekunders margin ned til Aksel Lund svindal, mens Marcel Hirscher fra Østerrike bare ligger ett hundredels sekund bak nordmannen.

- Det var en østerriker som satte løypa, og han satte den tett for å gi Hirscher en fordel mot Ligety. Det hjalp ikke, konstaterte Lund Svindal.

Bak Hirscher følger Manfred Moelgg fra Italia, Fritz Dopfer fra Tyskland og Davide Simoncelli fra Italia. Benjamin Raich på sjuendeplas ligger 0,60 hundredeler bak Aksel Lund Svindal og kan også true nordmannens medaljesjanse med en sterk andreomgang.

Leif Kristian Haugen fikk det ikke til å stemme i storslalåmrennet fredag, og må nøye seg med den ene omgangen. Han ble slått med snaut fem sekunder av Ligety.

- Når man trener for dette rennet og for slalåmen, er dette ergerlig, konstaterte Haugen overfor NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere