- Det blir en helsikes kamp

Foto: UFC.TV

Og den skandaleombruste gjengen har et ess i ermet.

20.04.13 13:32

Lørdag skal Benson Henderson nok en gang forsvare sitt belte i lettvekt når Gilbert Melendez er motstander på UFC on Fox i San José.

På samme stevne som tidligere Stikeforce-mester Melendez får en etterlengtet sjanse til å vise seg fram for UFC-fansen, går lagkameraten Nate Diaz kamp mot Josh Thompson.

Det spesielle er at Diaz' forrige motstander var Benson Henderson, mens Melendez sist møtte Thompson, som nå skal møte Diaz.

Dermed har lagkameratene en unik mulighet til å gi hverandre viktig info om deres motstandere lørdag.

- Melendez best i verden
Diaz, som tapte på dommeravgjørelse for Henderson i desember, er sikker på at lagkameraten har det som trengs for å vippe mesteren av tronen i tittelkampen.

- Benson er en bra, atletisk fyr. Han er tøff i fem runder og kommer til å gå hardt, men jeg tror Gilbert har det som trengs for å slå Benson Henderson. Jeg tror det blir en helsikes kamp og spennende å se på, sier Diaz til Road to the Octagon.

- Jeg har trent med Gilbert i flere år. Jeg mener han er den beste lettvekteren i verden, skryter Diaz.

(Artikkelen fortsetter under videoen Road to the Octagon)

HTML EMBED

- Vi står sammen
Melendez, som har vunnet sju strake kamper i Strikeforce, før han nå gjør sin UFC-debut, er klar på at han vil dele seieren med hele laget dersom han skulle vinne lørdag.

- Dette er for hele laget. Hvis noen tar meg ut, har Nate (Diaz), Nick (Diaz) og Jake (Shields) ryggen min. Dette er ikke bare for meg, det er for hele laget og hva vi har oppnådd sammen, sier Melendez.

Gjengen, som kaller seg Skrap Pack, trener under Cesar Gracie Jiu-jitsu og har stått for noen av de mest underholdende MMA-kampene det siste tiåret.

- Vi startet dette sammen. Vi var ikke en gjeng med mestere som samlet seg og kalte seg et lag. Vi startet som et lag med hvitbelter - hvitbelter som banket opp hverandre, forteller Melendez.

Foto: Getty Images / All Over Press

Viste lillebror veien
Mens Nates storebror Nick trente sammen med Jake Shields, Gilbert Melendez og resten av gjengen, var Nate ennå ung og på vei inn i miljøer som kunne tatt ham helt andre steder enn til idrettsarenaen.

Nick tok ansvar og ba lillebroren bli med på en trening sammen med de andre fighterne da han var bare 14 år. Alle andre på gymmet hadde erfaring fra bryting, jiu-jitsu eller boksing, men den uprøvde Nate fikk likevel klar beskjed av storebror Nick:

- Ikke la noen klappe deg ut i dag.

Nate ble kastet på dypt vann, og spørsmålet var om han kom til å svømme eller synke.

Nate var aldri i nærheten av å synke.

Kontroversiell gjeng
Sammen med resten av Team Skrap Pack har han vokst til å bli en av de mest profilerte MMA-utøverne i verden i dag.

De har også fått sin andel fiender på grunn av sin aggressive og kontroversielle oppførsel både i og utenfor buret.

Blant annet ble det stor oppstandelse da det brøt ut fullstendig kaos etter Jake Shields' seier mot Dan Henderson i Strikeforce i 2010.

Etter at lagkameratene Jake Shields, Nate og Nick Diaz har tapt sine tittelkamper i UFC de siste årene, er det nå Gilbert Melendez som får sjansen til å vise at den skandaleombruste gjengen har noe å fare med blant de aller, aller beste.

Her bryter helvete løs når Jake Shields blir provosert av Jason Miller etter sin seier mot Dan Henderson:

HTML EMBED

Gigantoppgjør
På helgens stevne er det også duket for et virkelig gigantoppgjør i tungvektsklassen når UFC-debutant og tidligere olympisk bryter Daniel Cormier møter Frank Mir.

Mir har den siste tiden trent sammen med det svært anerkjente gymmet til Greg Jackson i Albuquerque og hevder selv han er bedre enn noen gang.

- Det er synd for Daniel Cormier at han blir den første som skal møte en Frank Mir i form, sier Mir til Road to the Octagon.

Ubeseirede Cormier, som til daglig trener med UFC-mester Cain Velasquez, blir nok imidlertid ingen lett match.

Disse fire kampene kan du se på C More Extreme fra klokken 02.00 natt til søndag:

Lettvekt (Tittelkamp): Benson Henderson mot Gilbert Melendez

Tungvekt: Frank Mir mot Daniel Cormier

Lettvekt: Nate Diaz mot Josh Thomson

Weltervekt: Matt Brown mot Jordan Mein

P.S. De øvrige kampene kan du se gratis på Facebook fra 22.00 lørdag.

Se fredagens innveiing her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.