*Nettavisen* Sport.

- Det blir en katastrofe for Chelsea

Foto: Rafa Rivas / AFP / NTB scanpix

José Mourinho får en skyllebøtte av de sjeldne.

30.05.13 12:32

José Mourinho blir etter alle solemerker presentert som ny manager i Chelsea i løpet av kort tid. Portugiseren ledet også den blå klubben i perioden 2004 til 2007.

Siden har han hatt suksess i italienske Inter og delvis suksess i spanske Real Madrid. Han fikk imidlertid nylig sparken i sistnevnte klubb.

Ifølge engelske medier vil Mourinho skrive under en fireårskontrakt med sin gamle klubb, og avtalen skal angivelig være verdt rundt 40 millioner pund.

Det er også ventet at portugiseren vil få store penger å handle for. Målet er at Chelsea igjen skal kunne være i stand til å kjempe om tittelen i Premier League.

- Ikke bra for England
Det er imidlertid ikke alle som er like positive til «den spesielles» retur til Stamford Bridge. Ikke uventet kommer det nå noen siste sure oppstøt fra Barcelona-leieren.

Mourinho hadde en rekke feider med katalanerne under sin tid som Real Madrid-trener.

- Det er ikke bra for engelsk fotball. Chelsea føler kanskje at han har oppført seg bra der tidligere, men denne gang vil de se den ekte Mourinho, sier Carles Vilarrubi.

Han er visepresident i Barcelona og har latt seg intervjue av Daily Telegraph.

- Om han oppfører seg på samme måte som i Spania, så blir det et ulykkelig samarbeid. Det blir en katastrofe. En mann i hans alder komme ikke til å forandre seg, fortsetter Vilarrubi.

Barcelonas visepresident påpeker at han ikke kommer med denne kritikken kun på grunn av at Mourinho har vært hovedtrener for en rival.

- Nei, det er ikke fordi han var i Real, men på grunn av alt han gjorde. På tre år i Spania skapte han bare uoverensstemmelser og krangling. Han tar aldri med seg noe positivt, sier han.

- Du kan lære mye om livet ved å observere folk i fotballen. Ikke noe Mourinho kom med, var bra. Det var ingen positiv balanse. jeg ser ikke noe bra ved ham. Ikke én eneste ting. Når det gjelder det sportslige, er jeg kanskje ikke rette mannen til å dømme, men når det gjelder det kulturelle, var han en katastrofe, sier visepresidenten.

- Glad han drar
Vilarrubi sliter virkelig med å trekke fram noe positivt om den en gang så karismatiske fotballtreneren.

- Sånn sett bort fra aggresjonen mot Barcelonas trener, så er også den dårlige stemningen han lager alle steder han drar, forholdet til spillerne, og pressen også forferdelig.

- Jeg er glad for at han drar fra Spania. Det er alle i spansk fotball. Jeg er glad for at han er borte. Han interesserer meg ikke. Stikk! Ha det bra! avslutter han tiraden mot Mourinho.

José Mourinho startet karrieren i nettopp Barcelona som tolk og senere trener under sir Bobby Robson. Han har senere trent klubber som Benfica, Porto, Chelsea, Inter og Real Madrid.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.