Gå til sidens hovedinnhold

- Det blir et bikkjeslagsmål

Start og Sarpsborg lukter på tippeligaretur.

ULL/KISA - SANDEFJORD 1-1:

Start og Sarpsborg rykket ned til Adeccoligaen forrige sesong, etter å ha havnet henholdsvis nest sist og sist på tippeligatabellen.

Nå går det mot eliteserieretur for de to klubbene.

Etter at Sandefjord spilte uavgjort 1-1 mot Ull/Kisa onsdag, har Start seks poeng ned fra direkte opprykk, til kvalifiseringsplass, mens Sarpsborg ligger som nummer to og har tre poeng ned til Sandefjord på plassen under.

- Alt ligger i våre hender. Vi må fortsette å ha fokus og vinne kamper. Jeg føler meg ikke trygg på opprykk, sier Start-spiller Jesper Mathisen til Nettavisen.

- Vi er i førersetet, men det er elleve kamper igjen. Det kommer nok til å stå mellom Sarpsborg, Sandefjord og oss, og de er i god form om dagen. Det blir et bikkjeslagsmål, konstaterer midtstopperne, som innrømmer at han savner Tippeligaen.

- Vi har det gøy enn så lenge, men jeg tror og håper Start er i eliteserien neste sesong, avslutter den sympatiske sørlendingen.

To poeng for lite for Sandefjord
Sandefjord har ikke tapt siden slutten av juni, og ligger godt plassert på kvalifiseringsplass. Hadde det blitt seier mot Ull/Kisa i Jessheim, ville imidlertid Sarpsborg kun være ett poeng foran på opprykksplass.

Det klarte hjemmelagets Kenneth di Vita Jensen å sette en stopper for da han utlignet til 1-1. Tidligere i kampen satte Jo Sondre Aas inn 1-0 til gjestene fra Sandefjord, etter at Ull/Kisas høyreback, Henrik Nordnes, rotet det til i forsvaret.

Tom Nordlis menn i trøbbel
Litt lenger ned på tabellen kjemper Tom Nordlis Kongsvinger om å klarte til én av de fem kvalikplassene. Med tre poeng mot Tromsdalen onsdag, ville det kun være to poeng opp til Ranheim og Bodø/Glimt på henholdsvis femte- og sjetteplassen.

Slik gikk det imidlertid ikke. Tromsdalen, som før kampen var plassert under nedrykksstreken, scoret to mål i den første omgangen, og Magnus Myklebusts redusering etter pause hjalp lite. Det endte med 3-2-tap for Kongsvinger, som ligger som nummer ni på tabellen, med tre poeng opp til Ull/Kisa.

Med kun 14 poeng og seks poeng opp til nestemann, er Notodden farlig nære nedrykk, og det hjalp lite med tap mot Hødd i onsdagens 19. serierunde. Hødd vant 2-1 etter scoringer av Victor Grodås og Espen Standal, og klatret med det over nedrykksstreken.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett