RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir et kjempesavn

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Solberg er skuffet over at Norge er borte fra VM-kartet.

I 2007 og 2009 var Norge på VM-kartet i rally. Begge ganger har Rally Norway vært en arrangementsteknisk innertier.

Likevel har ikke Norge fått fast plass på terminlista, og nå er det klart at det heller ikke i 2011 blir VM-rally i Norge.

- Det blir et kjempesavn, men det kommer ikke som noe sjokk, sier Petter Solberg til Nettavisen på telefon fra London.

- Rally Norway har vært veldig bra gjennomført begge ganger, og alle sjåførene har vært kjempefornøyde. Men historie kommer tydeligvis foran alt annet. Arrangørene som har vært med lenge blir prioritert, konstaterer Solberg.

Svenskene vil ikke dele
I motsetning til Norge, har Sverige fått VM-runde i 2011. Solberg røper overfor Nettavisen at han har jobbet i kulissene for å få til et samarbeid over grensen.

- Men svenskene er visst ikke så interessert i det, erkjenner han.

Akkurat det kan daglig leder Even Wiger i Rally Norway bekrefte.

- Vi har alltid vært åpne for samarbeid med Sverige, og har tatt initiativ flere ganger, men der er ikke svenskene like motivert som oss. Vi kommer fortsatt til å være åpne for samarbeid, sier Wiger til Nettavisen.

Wiger er nå usikker på hvor veien går videre for Rally Norway. Det er ingen automatikk i at det blir en VM-søknad for 2012.

Politikk og tradisjon
- Vi har ikke snakket om 2012 ennå. Vi har avventet avgjørelsen for 2011, og nå har vi forstått at vi ikke er med. Så får vi se på hva som er mulig i 2012, sier Wiger.

- Kunne dere ha gjort noe annerledes for å få et VM-rally også i 2011?

- Dette handler mye om politikk og tradisjon. Vi ble oppfordret til å jobbe spesielt med et par elementer, noe vi gjorde – for eksempel ga vi en snøgaranti som vi overholdt – og jeg er litt skuffet over at det ikke er blitt vektlagt, sier Even Wiger til Nettavisen.

Ifølge NTB er følgende 13 land med på VM-programmet for 2011: Sverige, Mexico, Portugal, Jordan, Italia, Argentina, Hellas, Finland, Tyskland, Australia, Frankrike, Spania og Storbritannia.

PS. Petter Solberg satte seg onsdag på flyet til New Zealand for å forberede seg til VM-rallyet neste helg. Den gamle verdensmesteren har hatt sin beste sesongstart på lenge, og er på andreplass i VM-sammendraget.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere