RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir for dumt

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ole Martin Årst har ikke mye til overs for Rune Almenning Jarsteins bortforklaring.

START - VIKING 4-0:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Start spilte til tider strålende angrepsfotball på Sør Arena lørdag ettermiddag, skapte drøssevis av sjanser og kjørte over Viking. Etter en halvtime sto det allerede 2-0 til sørlendingene.

Så skjedde det helt utrolige. Viking-keeper Rune Almenning Jarstein skulle spille ut ballen på et tilbakespill, men skjøt rett i Starts Ole Martin Årst. Ballen gikk i bue over Jarstein, landet på dødlinja og spratt inn på banen igjen, der Årst nådde den først. Jarstein ble liggende på bakken og ropte på frispark.

Årst gjorde selvsagt ingen feil, og trillet ballen i det tomme målet.

Les også: Skjøt Start til serieledelse

Uenige
Etter kampen var det to vidt forskjellige meninger om det merkelige målet.

- Årst river meg ned, så det er et soleklart frispark. Tom Henning Øvrebø så ikke noe, så jeg vet ikke hvor han kikka, jeg, sier en oppgitt Jarstein til Nettavisen etter kampen.

Det er Ole Martin Årst uenig i.

- Det blir for dumt av Jarstein, spør du meg. Jeg opplever at han prøver å huke tak i meg, ikke omvendt. Jeg springer bare etter ballen, sier Årst til Nettavisen om situasjonen som ga Start en 3-0-ledelse.

Jarstein tok likevel en stor dose selvkritikk etter kampen.

- Det var ikke godt nok av meg i dag, og skal ikke skje. Jeg forventer mer av meg selv, sier han.

(Les videre under bildet)

- Fullstendig svart dag
Viking-trener Åge Hareide var selvsagt skuffet etter nedsablingen på Sør Arena.

- Det er så mange moderne uttrykk som brukes i fotball, så la oss kalle det et realt tap i dag. Vi gjorde ikke det vi skulle gjøre og hadde en fullstendig svart dag, sier Hareide etter kampen.

Han beskriver 4-0-tapet som en blackout av hans gutter.

- Det er lov for et lag å ha en dårlig dag, men vi kan ikke ha denne innstillingen til kamper for ofte. Vi hadde en blackout i dag, og det er nok ingen av spillerne våre som synes de gjorde en god kamp, forteller Viking-sjefen.

Stavanger-laget står dermed med fire poeng på fire seriekamper. Det er for dårlig, synes Hareide.

- Vi er langt fra fornøyd, men det får vi ikke gjort noe med nå, det må vi gjøre noe med når vi skal møte Strømsgodset andre påskedag, avslutter Hareide.

God Start-stemning
Ole Martin Årst scoret to mål mot Viking. Han var selvsagt veldig glad for å ta en slik kamp med seg inn i påskeferien.

- Vi er bedre enn Viking i det meste i dag, og det var en fullt fortjent seier. Det er slik vi ønsker å fremstå. Vi koser oss her på Sør Arena i dag, sier Årst til Nettavisen.

11419 så kampen i Kristiansand, noe som er rekord de to siste sesongen i Tippeligaen for sørlendingen. Derfor var det ekstra gledelig at Start klarte å gjøre en god kamp, synes Årst.

- At Viking er motstander og at tribunene er fulle, det gjør opplevelsen for oss spillere mye, mye større. Dette er kanskje den viktigste grunnen til at vi spiller fotball, avslutter den glade tomålsscoreren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere