RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir ikke artig

(FOTO: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX)
Lørdag morgen tar han plass foran tv-en. Det var ikke sånn Tore Ruud Hofstad hadde sett for seg tremila i La Clusaz.

30 km fellesstart i fristil er en distanse Tore Ruud Hofstad helst skulle ha vært med og kjempet om seieren i. Men i dag sitter han og snufser i tv-kroken hjemme på Lillehammer mens konkurrentene kjemper og poeng, penger og heder.

- Det blir helt sikkert et spennende renn. Men det blir selvfølgelig ikke artig å se det på tv. Det er rett og slett kjedelig at jeg ikke kan være med, sier Ruud Hofstad til Nettavisen.

Prøver å tenke positivt
Han ble nummer to bak Ole Einar Bjørndalen i det første fristilrennet i verdenscupen denne sesongen. Siden har mildværet ført til at det ikke er blitt flere renn på skøytespesialisten. At han ikke får gått i La Clusaz, innebærer at NM i Meråker den tredje helga i januar blir neste høydepunkt.

- Jeg prøver å tenke positivt. NM blir et mesterskap med fine distanser for meg, både 15 km skøyting, duathlon og stafett. Deretter blir det verdenscup både i Davos og Changchun før VM. Og det er jo VM som er det store målet, sier 27-åringen, som håper å få gå tre distanser i Sapporo.

- Jeg sikter meg inn mot både 15 km fri, lagsprinten og stafetten, fastslår han.

Vanlig forkjølelse
Det forutsetter imidlertid at han blir frisk. Helst fort. Og mulighetene for det er gode.

- Jeg var hos legen fredag. Det tyder på at jeg har en helt vanlig forkjølelse. Det er i hvert fall snakk om virus, ikke bakterier. Da er det bare å ta tida til hjelp, poengterer Hurdal-gutten.

Etter seks treningsfrie dager, begynner han likevel å miste tålmodigheten.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med trening igjen. Jeg håper å få til en bra treningsperiode fram mot jul og i romjula. Uansett er jeg glad for at jeg reiste hjem før rennet i La Clusaz. Det ville bare ha vært dumt å stille opp der når man ikke er hundre prosent frisk, poengterer han.

Kvoten oppbrukt
Nå håper Tore Ruud Hofstad at hans uflakskvote snart er oppbrukt. Sist vinter ble han syk i romjula. Deretter fikk han OL spolert av virus. Før sesongen fikk han problemer med en betent talgkjertel i leggen. Og nå er det altså forkjølelse som hindrer ham.

- Kjedelige greier. Men nå må min kvote snart være oppbrukt. For flere år framover, fastslår han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere