RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Clive Mason (Getty / All Over Press)

- Det blir ikke det samme hvis fansen blir utestengt

Sir Alex Ferguson med følelsesladd oppfordring før lørdagens storkamp mot Liverpool.

Lørdag klokken 13.45 starter et nytt kapittel i en av verdens mest prestisjetunge fotballdueller. Da tar Liverpool imot Manchester United hjemme på Anfield. Det blir som regel eksplosive kamper når Englands to mestvinnende klubber møtes.

Manchester Uniteds manager gjennom 25 år, sir Alex Ferguson, oppfordrer begge lags fans til å verdsette disse kampene og respektere hverandre.

Respekt
- Vi snakker om de to mest suksessrike klubbene i Englands historie, og en rivalisering som går tilbake til hvordan industrien forandret seg da Manchesters skipskanal ble åpnet. Det påvirket historien til begge byene og rivaliseringen har vært her siden jeg kom, sier Ferguson ifølge The Guardian.

Han innser at Manchester Uniteds rikdom kan forandre ting i framtiden, men fastholder at kampene mot Liverpool fortsatt er de største.

- Begge klubber trenger den andre og historien bør verdsettes av begge fangruppene. Av og til, når jeg hører idiotiske sanger om München eller Hillsborough, mener jeg at de skader klubbene fordi begge klubber er nødvendige for den engelske ligaen. Det blir ikke det samme hvis fansen blir utestengt, konkluderer skotten.

Les siste nytt om lagenes skader og suspensjoner her.

Atmosfæren påvirker
Ferguson erkjenner samtidig at United ikke alltid takler «Anfield-faktoren» like godt.

- Liverpools støtte har vært fantastisk. Det har fått dem i gang og de har kriget for hver eneste ball. Selv om vi har klart oss bra i deler av kampene, har vi gjort avgjørende feil. I løpet av min tid har vi fått ni utvisninger på Anfield, noe som er uvanlig for Manchester United. Det skyldes atmosfæren som kan skapes på Anfield, mener United-manageren.

Nemanja Vidic er blant United-spillerne som har fått rødt kort på Anfield. Han er tilbake fra skade, men Ferguson er usikker på om han vil bruke serberen fordi han spilte landskamp tirsdag kveld og disse kampene er ekstra intense og krevende fysisk.

Følg kampen direkte i vårt livesystem fra klokken 13.45!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere