- Det blir litt parodi

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Erik Hamrén skyldte på banen etter sesongens fjerde 0-0-kamp.

09.05.10 20:45

HAUGESUND – ROSENBORG 0-0:

Rosenborg har ikke tapt på bortebane i Tippeligaen siden 26. oktober 2008, da Lillestrøm vant 4-2 på Åråsen.

Men mens trønderne i fjor ofte klarte å vippe kampene i egen favør, har de denne sesongen ofte måtte klare seg med uavgjort.

Det ble det også i Haugesund søndag kveld, da det endte målløst. Faktisk var dette Rosenborgs fjerde 0-0-kamp for året – hvilket mildt sagt er uvant kost for de regjerende seriemestrene.

Ikke Tippeligaen verdig
Og selv om begge lag kunne ha scoret i Haugesund, og selv om Rosenborg var nærmest, var det ikke noe å si på at det faktisk endte 0-0.

Etterpå fikk den håpløse gressmatta i Haugesund gjennomgå.

- Det er stygt å si det, men forholdene er ikke Tippeligaen verdig. Det blir bare tull, sier RBK-stopper Vadim Demidov til TV 2.

Han og trener Erik Hamrén har observert akkurat det samme.

- Vi prøvde å spille vår fotball, men du så jo selv hvordan det var. I dag går det ikke an å spille fotball. Begge lag forsøker, men det blir litt parodi mange ganger, fastslår Hamrén.

At det i tillegg var kraftig vind, bidro til at lagene hadde trykket i hver sin omgang. Men i mål blåste altså ballen ikke.

Ropte på straffe
- Vi skaper to store sjanser. Det er ikke lett når man ikke scorer på de sjansene man får. Da får man være fornøyd med uavgjort, sier Erik Hamrén.

Ti minutter før full tid ropte Haugesund på straffe da Thomas Sørum fikk en liten dytt av Vadim Demidov, men dommer Tom Harald Hagen valgte å la spillet gå.

- Jeg har ikke sett det, så jeg gidder ikke si noe bastant. Jeg legger meg ikke med vilje, det skjer jo noe, men om jeg er nok til straffe, vet jeg ikke, sier Sørum til TV 2.

Vadim Demidov, derimot, han vet.

- Det er ikke straffe. Vi er voksne mannfolk, og litt må vi tåle, fastslår han.

0-0 betyr at Rosenborg fortsatt er ubeseiret i Tippeligaen, men hele seks kamper har endt uavgjort. Derfor er avstanden opp til serieleder Tromsø hele fem poeng, men Erik Hamréns mannskap ligger fortsatt på andreplass – poenget foran Aalesund og Lillestrøm.

Haugesund fortsetter å kare til seg poeng etter opprykket, og holder stand rundt midten av tabellen.

PS. RBK-spissen Rade Prica hinket av banen i andre omgang, trolig med en strekkskade.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.