RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

- Det blir litt trist å ofre julen

Sist oppdatert:
Ingvill Måkestad Bovim bruker julen til det de fleste av oss nok må i gang med på nyåret.

ULLEVÅL (Nettavisen): 2011 har vært et bra år for Ingvill Måkestad Bovim.

Under VM løp hun inn til en strålende sjetteplass på 1500 meter og senere i sesongen noterte hun personlig bestetid under et stevne i Rieto - tiden lød på 4,04.12 minutter.

- Det er litt trist
Dette lover med andre ord meget godt for neste års store mål: De olympiske leker i London. 30-åringen har nå planer om å jobbe beinhardt mot dette målet og drømmer om medalje.

Allerede den 23. desember reiser Måkestad Bovim til Kenya på treningsopphold. Der blir hun i litt over to uker, før turen går videre til Sør-Afrika. Dermed blir det tynt med julefeiring.

- Det er litt trist å måtte reise fra gode gamle Norge den 23. desember, det er jo da moroa starter. Så dette er rett og slett et lite offer, sier Måkestad Bovim til Nettavisen.

- Jeg får heller ha julefeiring den 22. desember i år. Jeg tar en feiring da også er jeg ferdig med det. Resten av jula går med til trening, sier det norske løpehåpet videre.

Måkestad løper både 800 meter og 1500 meter, men det er kanskje på sistnevnte distanse hun har hevdet seg best internasjonalt de siste årene. Men konkurransen er beintøff.

- Målet mitt under OL er å avansere hele veien, men på mellomdistanse er ikke det så enkelt. Det er mange gode som ryker ut tidlig, forteller 30-åringen.

. Men skulle jeg komme til en finale, så er målet å gjøre det så best som mulig, så da går jeg for medalje. Men hovedfokuset er det å avansere videre, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Spise og trene
For å kunne gjøre nettopp det, avansere og kjempe om medalje i OL, må det trenes beinhardt. Måkestad Bovims dager består stort sett av trening, mat og avslapning.

- Jeg er allerede godt i gang med treningen fram mot OL. Jeg reiser til Kenya og der skal jeg trene i høyden og forbedre utholdenheten min. Det er viktig for å oppnå bedre resultater.

- Jeg trener et sted mellom tre og fire timer hver dag, men det varierer litt. Løpeøktene er ikke så lange, men de er intensive. Det er ikke så mange pauser og du blir veldig sliten.

En vanlig treningsdag kan se ut som følger:

- Jeg står ofte opp rundt sju-åtte og trener i halv ti-titiden. Det er første hovedøkt. Deretter blir det litt lunsj og litt avslapning. Om jeg er i Norge blir det kanskje noen møter og slik.

- Når jeg er i utlandet blir det mest avslapning mellom øktene. Jeg prøver å lese litt bøker og artikler og slik. Men det er stort sett mat, trening, avslapning. Det er litt kjedelig, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Et steg mot OL
Selv om neste års OL er det store målet for 30-åringen, er ikke lekene i London det eneste store mesterskapet på programmet. Tidlig i juli er det også EM i friidrett i finske Helsingfors.

Med to store mesterskap tett på hverandre, og kun én mulighet for formtopp, må derfor EM nedprioriteres.

- Det kommer bare en formtopp, så EM blir bare et steg på veien mot OL. Sånn blir det bare. EM blir litt som å løpe et vanlig E-cupstevne. Men jeg vil nok være i bra form da også.

- Er det flere som vil tenke slik?

- Ja, det kan det nok være. Hadde det bare vært EM, så hadde nok nivået blitt høyere enn hva det vil være til neste år. Jeg tror ikke alle de beste kommer til å delta, sier 30-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere