*Nettavisen* Sport.

- Det blir meget spesielt

Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne

Thomas Kind Bendiksen er klar for en litt annerledes jul i Skottland.

Thomas Kind Bendiksen (22) får en alternativ jul i år. Julaften spiller han nemlig viktig seriekamp for Rangers i den skotske toppserien.

Midt under «Reisen til Julestjernen» på statskanalen løper Kind Bendiksen og hans Rangers-kamerater ut på St. Mirren Park i Glasgow for å spille den 20. serierunden i den skotske toppserien.

- Ja, det blir meget spesielt. Det er ingen tvil om at dette blir noe nytt, vi har egentlig en veldig tradisjonsrik jul hjemme i Harstad. Men sånn er det, jobb er jobb, sier Thomas Kind Bendiksen til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

22-åringen håper likevel han får litt julestemning med gaver og tradisjonsrik julemat utover kvelden – men helt sikker er han ikke ¿

- Pappa kommer over på besøk noen dager rundt julaften. Han tar med seg pinnekjøtt hjemmefra, så det blir muligens julemiddag – hvis kjøkkenferdighetene strekker til da, sier han med et smil.

Nytt kontraktstilbud
Harstadværingen har endelig begynt å få tillit i Rangers-drakten etter overgangen fra Harstad som 18-åring.

- Ja, artig med litt tillit! Nå får vi se hva som skjer videre, men det er ingen tvil om at det er morsomt å spille fotball igjen, sier han.

Den talentfulle spilleren, som trives offensivt på midtbanen, signerte en treårskontrakt med skottene i 2007, men et trøblete kne har gjort proffkarrieren svært kronglete. Likevel har Rangers alltid hatt tro på sin norske signering, og til tross for alle skadeproblemene har Kind Bendiksen fått forlenget kontrakten med ytterligere noen måneder flere ganger. Den siste kontrakten signerte han i sommer, og strekker seg til 31. desember i år.

- Jeg er tilbudt ny kontrakt med Rangers på to og et halvt år. Det er selvfølgelig veldig smigrende og tyder på at de har tro på meg, så jeg er fornøyd med det, sier Kind Bendiksen.

Debuterte i desember
- Men du er likevel i tvil?

- Jeg trives veldig godt i Glasgow, men likevel må riktig karrierevalg gjøres. Etter en lang skadeperiode er jevnlig spilletid veldig viktig for meg. Jeg skal bruke jula godt og tenke over veien videre, sier 22-åringen.

3. desember i år, drøyt fire og et halvt år etter overgangen fra Harstad, fikk Kind Bendiksen endelig sin seriedebut i Rangers-drakten. Den endte med seier og skryt fra manager Ally McCoist, samt nytt kontraktstilbud fra klubben. Han har samtidig kommet inn de to neste kampene, og begge gangene bidratt til å avgjøre kampene til Rangers’ fordel.

Interesse i Norge
Kind Bendiksen innrømmer også at det har vært en del interesse for ham i Norge, men vil ikke røpe hvilke klubber.

Tromsø forsøkte å hente ham allerede i 2007, og spilleren passer fint inn i innkjøpspolitikken til årets sølvvinnere – kanskje kan Per Mathias Høgmo og Tromsø lokke ham til Nord-Norge igjen.

- Du ser det ikke som en nedtur å komme krypende til Norge og eliteserien?

- Nei, absolutt ikke. Å spille i eliteserien en gang vil absolutt være spennende. Det har vært litt interesse der hjemme, men vi får se hva framtiden bringer, sier han.

Så spørs det om far har noen gode råd å komme med i juletida.

Også Celtic-spiller Thomas Rogne skal trolig i aksjon julaften. Hans klubb tar imot Kilmarnock på Celtic Park. Rogne sitter jevnlig på benken hos de grønnhvite.

Det skiller fire poeng fordel Rangers mellom de to Glasgow-lagene før den 20. serierunden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.