RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir play-off

Sist oppdatert:
BEKKESTUA (TV 2 Nettavisen): I morgen sikrer Norge seg omspill om en billett til EM-sluttspillet i Portugal neste sommer.

Norge slår Luxembourg, samtidig som Danmark tar poeng i Bosnia. Det regner jeg som de mest logiske resultatene. Og da blir det to kamper i november om én plass i sluttspillet.

At Norge nå stiller med mange hjemlige spillere, er en ubetinget fordel. Sultne spillere i maksimal høstform, er absolutt å foretrekke til en kamp mot lite glamorøse Luxembourg.

Norge er MYE bedre enn Luxembourg, og skal vinne kampen med et par mål – uansett hvilket mannskap som sendes utpå Ullevaal i morgen klokken 18.00.

Nå nytter det ikke å si at ”Luxembourg er en vanskelig motstander, som vi må passe oss for”. Norge vinner i morgen. Punktum!

Kampen kommer til å bli en total enveiskjøring mot Luxembourgs mål. Ballen kommer til å befinne seg på Luxembourgs banehalvdel i 90 prosent av tiden. Det bør medføre at Nils Johan Semb bør velge et Rosenborg-basert lag, som kjenner hverandre inn og ut. RBK-spillerne er vant til å styre kamper mot motstandere som ligger lavt på banen.

Espen Johnsen står i mål. Han er et udiskutabelt førstevalg. Backrekka bør bestå av Christer Basma, Claus Lundekvam, Henning Berg og John Arne Riise. Berg er tilbake i troppen, og spiller hvis kona ikke føder i løpet av de neste 24 timene.

Sidebackene blir nærmest å regne som flankespillere. Basma/Riise får god plass til å komme framover fra sine posisjoner, og blir kanskje Norges viktigste angrepsvåpen.

Midtbanen bør bestå av Roar Strand, Martin Andresen og Fredrik Winsnes. Laget må ha en med stor løpskapasitet, og det vil si Strand. Martin Andresen er den mest kreative vi har, og mot Luxembourg er det ikke behov for et utpreget midtbaneanker – som for eksempel Paulsen Hangeland eller Trond Andersen.

Undertegnede mener Fredrik Winsnes bør få den siste plassen på midten fordi han er samspilt med Harald Martin Brattbakk, og kan fôre storscoreren med presise baller. Jeg tror likevel Semb velger Frode Johnsen i stedet for Winsnes.

Framme bør Tore Andre Flo, Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk spille. Gjerne med Flo/Brattbakk trukket noe inn for å gi plass til sidebackenes raid – og for å gi støtte til Rushfeldt. Det er imidlertid usikkert om Semb velger Rushfeldt. Håvard Flo så ut til å bli foretrukket på fredagens trening.

Uansett, det bør være mer enn nok til å slå Luxembourg.

Dermed knyttes spenninga mer til kampen i Sarajevo. Bosnia har ikke den samme hjemmefordelen som de hadde i kampen mot Norge. Spillestedet er flyttet fra steinalderbanen i Zenica, og forholdene rundt blir mer normale i Sarajevo.

Det som faktisk er enda viktigere er at Bosnia er ikke så gode som enkelte skal ha det til. Danmark er mange hakk bedre, og gir ikke fra seg direktebilletten til Portugal uten videre.

Bosnia var gode det første kvarteret mot Norge – hovedsakelig fordi den norske midtbanen ikke hang sammen. Sjansene som ble skapt av Bosnia da var hovedsakelig av typen: Langskudd som forandret retning på en forsvarer og havnet hos en fri spiss og så videre. Med andre ord rene tilfeldigheter.

Det er helt utenkelig at Danmark vil gamble bort direkteplassen - som ett poeng gir – og havne i et helt tilfeldig play-off.

Danmark har tradisjon for å greie oppgaven med kniven på strupen. Derfor bli det play-off på Norge.

Der kan alt skje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere