RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir tøft framover

Foto: Afp/Scanpix
Norsk VM-lagmedalje i hopp er ingen selvfølge. I alle fall ikke med beste nordmann på tiendeplass.

Lørdag kom de norske hopperne på en skuffende fjerdeplass i lagkonkurransen. Lyspunktet var at Tom Hilde gjennomførte en god konkurranse og bekreftet at han er i form før VM.

Les saken: Tom Hilde i VM-form

Søndag var det imidlertid få lyspunktet å finne. Kun tre hoppere fikk Norge med seg inn i finaleomgangen i tyske Willingen. Hilde ble beste nordmann på tiendeplass.

Må se opp for Tyskland og Finland
Og nå innrømmer hopplandslagets sportssjef, Clas Brede Bråthen, at lagmedalje i ski-VM, som er en norsk tradisjon blitt, ikke er en selvfølge.

- Det er verdt å merke seg at tyskerne har fått fram en ny hopper. I tillegg begynner finnene å bli sterke, og Polen er allerede sterke, sier Bråthen til NRK.

Han er likevel optimistisk.

- Det blir tøft framover, men jeg tror vi kommer til å få veldig gode resultater på kort tid, sier Bråthen.

Svak norsk hopping
Hilde landet på 133,5 meter og falt to plasser fra førsteomgangen.

- Det var nok et av de dårligste konkurransehoppene Tom har gjort i år. Men det er bedre at det kommer nå enn at det kommer i VM, sier Bråthen.

Johan Remen Evensen strakk seg til 139 meter og hoppet seg opp ti plasser. Det holdt imidlertid kun til tolvteplass. Bjørn Einar Romøren klarte så vidt å kvalifisere seg til finalen, og ble bare nummer 23.

Tyske Severin Freund vant rennet og tok med det sin andre verdenscupseier i karrieren. Martin Koch fra Østerrike ble nummer to, mens sveitsiske Simon Amman tok tredjeplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere