*Nettavisen* Sport.

- Det blir tre superlag

Foto: AFP/Scanpix

Brian Holm er klar over hvilke lag som er best rustet før neste sesong.

- Det er ingen tvil om at det er tre superlag neste sesong; BMC, RadioShack-Nissan-Trek og Sky, sier Brian Holm til politiken.dk.

- Disse har mye å leve opp til og ser ut til å umiddelbart ha lagt grunnlaget til å kunne leve opp til forventningene.

Brian Holm har de senere årene vært direktør i HTC-Highroad, men vil fra neste år være direktør i det belgiske storlaget Omega Pharma-Quick Step. Dansken regner ikke sitt lag blant de tre beste, selv om mannskapet inneholder stjernene Levi Leipheimer, Tony Martin og Tom Boonen. Likevel tror han at laget kan gjøre det bra.

- Vi har Levi Leipheimer som er en sikker mann for sammendraget i Tour de France. Om Tony Martin også kan satse i den retningen vil tiden vise, men fortsetter han utviklingen blir han i alle fall vanskelig å gjøre med på tempoer. Og så følger jeg meg overbevist om at vi ikke har sett det siste til Tom Boonen.

BMC kjøper til suksess
BMC har virkelig brukt penger før neste sesong, og har hentet Thor Hushovd og Philippe Gilbert. Dette tror Holm kommer til å føre til et sterkt år for laget.

- BMC har kjøpt inn som om penger ikke spiller noen rolle. Ikke bare har de Tour de France-vinner Cadel Evans, men også Philippe Gilbert og Thor Hushovd som begge er kandidater til poengkonkurransen i touren.

Det andre laget Holm trekker frem er RadioShack-Nissan-Trek, stjernelaget som har Andy og Fränk Schleck, Andreas Klöden og Chris Horner på kontrakt neste sesong.

- RadioShack-Nissan er, slik jeg ser det, veldig avhengig av å lykkes i de store etapperittene. Ellers kan det fort utvikle seg til en nedtur, slik tilfellet var i år da Becca, så vidt jeg har forstått det, ytret sin utilfredshet da det viste seg å være umulig å vinne touren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Cav er en garantist
Det siste laget Holm trekker frem er britiske Team Sky. I likhet med Mark Cavendish tror Holm at dette laget vil være blant de beste. Dansken har jobbet med verdensmesteren de siste årene, og tror at briten vil vinne mye neste sesong.

Les også:- Sky kommer til å bli verdens beste lag

- Sky har sikret seg en garanti på mange seirer i Mark Cavendish, og i forbindelse med Tour de France stiller laget sterkt. Det skulle overraske meg om ikke Mark slår til med etappeseirer i touren, og dermed letter presset slik at Bradley Wiggins kan konsentrere seg om satsingen på sammendraget, reflekterer Holm.

Alt i alt tror dansken at det kommer til å være en interessant sesong, hvor ikke alle stjernelagene kommer til å kunne innfri forventningene.

- Det ser veldig spennende ut for de tre lagene, men når virkeligheten kommer er det nesten innlysende at noen ikke vil innfri forventningene, vurderer Holm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.