- Det blir vanskeligere å slå meg nå

Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Petter Northug er offensiv før de siste rennene i Val di Fiemme, etter VM-gullet på 15-kilometeren.

28.02.13 09:50

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Han måtte helt i den berømte kjelleren, Petter Northug, for å ta sitt åttende VM-gull i karrieren.

Etter 15 knallharde kilometer i den tøffe VM-løypa i Val di Fiemme, nærmest sjanglet Mosvik-ekspressen over mållinjen med sitt navn øverst på resultatlisten.

Så kom tårene. Akkurat som de gjorde da han ble verdensmester i Holmenkollen.

For et VM-gull er stort for mannen fra Mosvik, til tross for at han hadde sju fra før.

- Får henge høyt
Onsdagens seier er ifølge ham selv en av karrierens største.

- Hvis man glemmer Oslo, så er en seier på 15 kilometer i VM noe av det største jeg har gjort, sier Northug på pressekonferansen etter rennet.

- Men min største seier var i Holmenkollen. Jeg kan aldri vinne noe som femmila i Oslo. Det kan jeg ikke overgå, sier Northug.

Likevel innrømmer nordmannen at det var ekstra godt med ett gull på individuell start.

- Jeg føler at jeg har bevist før i Davos og Kuusamo at jeg har gått bra på individuelle starter før, men det er et VM-gull som gjør at man har det trofeet som viser at man har vunnet en individuell start, og hvor jeg har en gullmedalje. Det betyr veldig mye. Og når man lykkes med planen, og man går helt i kjelleren for å klare det, da smaker det utrolig bra, sier Northug.

- Dette er en fantastisk dag. Jeg har flere gull i fellesstart, men å nå få gull i individuell start er stort. Den får henge høyt på veggen, sier Mosvik-ekspressen.

Offensiv Northug
Onsdagens seier gjør at Northug nå tror det blir lettere å ta gull i de neste rennene.

- Langrenn er livet mitt og jeg brenner for å vinne skirenn. Jeg er flink til å glemme det som har skjedd i mesterskap for å se frem mot nye renn. Nå føler jeg bare at jeg kan senke skuldrene, og jeg tror jeg blir vanskeligere å ha med og gjøre på stafetten og femmila etter det gullet her.

- Det her var litt sånn som det første gullet i Kollen. Det er litt sånn lettelse. Det første gullet er det vanskeligste uansett. I et mesterskap så gjør man ting litt mer riktig når man har sikret seg gull nummer en. Min følelse er at når man tar det første gullet så klarer man å senke skuldrene og gjøre ting litt mer riktig, forklarer 27-åringen.

Northug har muligheten til å ta to gull til før VM er over.

Først på stafetten fredag, før VM avsluttes med femmila på søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag