*Nettavisen* Sport.

- Det bryr jeg meg egentlig ikke om

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

Superalpinist Aksel Lund Svindal er fryktløs før VM-sesongen.

11.10.12 20:43

SOGNSVANN/GRØNLAND (Nettavisen): Superalpinist Aksel Lund Svindal fyller snart 30 år, men Kjeller-gutten har ingen planer om å trappe ned satsingen med det første.

Også i år har alpinisten satt seg høye mål. Høydepunktet i 2012/13-sesongen er selvfølgelig VM i østerrikske Schladming. Konkurransen går av stabelen i perioden 4. til 17. februar neste år, men Lund Svindal vil ikke love at det blir gull.

- Denne sesongen er målet å være med i toppen. Resultatene kommer når du kjører fort og er raskest i verden. I VM har jeg fire muligheter. Hver gang jeg stiller til start, er målet å være raskest. Ender jeg opp uten gull, men med fire sølvmedaljer, er jeg fortsatt VM-konge, sier alpinisten til Nettavisen.

- Bryr meg ikke
29-åringen påpeker imidlertid at det er stor forskjell på å kjøre verdenscupen og et VM.

- Hvis jeg etter Schladming har fire fjerdeplasser og ingen medaljer, har jeg fortsatt gjort det veldig bra, og ville vært ekstremt fornøyd i verdenscupen, men i VM teller det ingenting, sier Lund Svindal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Under forrige VM i Garmisch-Partenkirchen tok 29-åringen gull i superkombinasjonen. Vi må helt tilbake til svenske Åre i 2007 for å finne et VM der nordmannen tok gull i en annen gren.

Det året ble det gull i både utfor og super-G. Men til tross for at Lund Svindal har hatt tøff konkurranse i grenene der han på papiret skal være best de siste årene, frykter han ingen.

- Jeg har ikke kartlagt hvem som er de største konkurrentene, og bryr meg egentlig ikke om det nå. Jeg oppsøker det ikke, men får det med meg hvis noen kjører sjukt fort, sier alpinisten.

- Ikke gøy å bli knust
Når det gjelder slalåm, en gren der Lund Svindal ikke har for vane å hevde seg, har han heller ikke denne sesongen de helt store forventningene. Han forklarer forholdet til slalåm på følgende måte:

- Slalåm er utrolig gøy når du er på fjellet og kjører alene, uten tider og konkurrenter. Men det er ikke så gøy når du blir knust av konkurrentene. Det er ikke sannsynlig å være best i både slalåm og allround, så det er ikke noe mål for meg, sier mannen som fyller 30 år den 26. desember i år.

Lund Svindal har de siste sesongene vært den eneste nordmannen som har kjempet høyt oppe på resultatlistene i alpint, men forrige sesong yppet også Kjetil Jansrud seg frampå i ny og ne.

Vinstra-gutten tror også at Lund Svindal i år vil være med å kjempe i toppen. Jansrud mener at kompisen allerede har prikket inn storformen, og at han må regnes som en favoritt i verdenscupen.

- Sånn som Aksel kjører nå, tror jeg han kan seile opp som en av de argeste konkurrentene for meg, men også bli en av favorittene. Først og fremst i verdenscupen sammenlagt. Når man snakker om den, snakker man om ganske bra resultater gjennom en hel sesong, sier 27-åringen til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bhildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

- Håper det blir to
Jansrud håper selvsagt at også han kan være med å kjempe høyt oppe denne sesongen.

- I år håper jeg å komme inn i flere disipliner. I det siste har det bare vært én fra Norge som har hevdet seg i verdenscupen sammenlagt. Etter hvert håper jeg det kan bli to som hevder seg, men mye skal klaffe for at det skal skje. Men i fjor vant jeg mitt første verdenscuprenn og nå håper jeg på flere. Jeg håper å komme godt i gang, og så håper jeg snøballen kan begynne å rulle, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jansrud har slitt en del med ryggen den siste tiden, og den er fortsatt en bekymring

- Ryggen er bra, og det er viktig. Den er bra nå, men jeg vet at ryggen er der. Jeg prøver å kontrollere den så godt jeg kan. Spør du meg nå, så føler jeg at jeg har bra kontroll. Jeg har kjørt en måned på ski, og ikke hatt noen problemer med den. Og den er bra klar for Sölden. Skulle noe dukke opp tar jeg det der og da. Jeg prøver å ikke se bakover så mange ganger, og det er litt sånn det er. Den blir gradvis bedre og bedre, og det er den kontrollen jeg har på det, sier han.

Årets alpinsirkus stakes i gang i østerrikske Sölden i slutten av oktober. Der skal det kjøres storslalåm før turen så går til finske Levi der det er duket for slalåm for både kvinner og menn.

Sesongens første utfor- og super-G-renn kjøres i Lake Louise i Canada i slutten av november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.