RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det de har gjort, er ikke pent

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Frode Andresen i sjokk etter OL-vraking.

- Man blir så sjokkert at man nesten ikke vet hva man skal si.

Slik kommenterer skiskytterveteranen Frode Andresen det første av tre OL-uttak, som fant sted tirsdag. Noe overraskende ble hele skiskytterlaget for herrer tatt ut allerede nå.

Andresen var ikke blant de seks som får billett til Vancouver.

- At hele laget skulle bli tatt ut nå, var det ingen som hadde trodd. Ingen kunne se dette komme, sier 36-åringen til Nettavisen.

Tarjei Bø: - Jeg skal ta OL-gull

- Sjokkert
Han vet nesten ikke hvordan han skal forholde seg til nyheten om at OL-døra er helt stengt, med mindre noen blir syk eller skadet.

- Jeg har trent 20.000 timer og tatt medalje i tre OL på rad. Denne sesongen har jeg bare fått én sjanse i verdenscupen, og den tok jeg vare på. Jeg er sjokkert over at jeg ikke får en ny sjanse, innrømmer Andresen, som ble nummer sju på normaldistansen i Pokljuka i forrige uke.

Han er ikke nådig i sin beskrivelse av landslagsledelsen, med idrettssjef Per Arne Botnan i spissen.

- Når jeg argumenterer med at dette uttaket er urettferdig, sier han bare at toppidrett er urettferdig. Hva er det for slags signaler å sende ut til unge løpere? Det er de beste som skal gå og de beste som skal vinne. Å si noe annet, mener jeg er brudd på alt som heter fair play, sier Andresen.

Se det første OL-uttaket her!

Ingen plan B
- Hvilke konsekvenser får dette for deg?

- Det betyr at jeg ikke får sjansen til å kjempe om medalje i OL. Det var det som var det store målet, og det er det jeg trener 1000 timer for denne sesongen.

- Det de har gjort nå, er ikke pent, sukker Andresen.

- Det er en 15 km fri i spesiallangrenn i OL, og bare Petter Northug og Ronny Hafsås kan føle seg sikre på det laget. Kan det være et mål for deg nå?

- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg har ingen plan B denne sesongen. Kun en plan A, og det var å ta medalje i skiskyting i OL.

Satser mot 2014
- Hvordan blir julefeiringen etter en sånn nyhet?

- Å feire jul med familien blir trivelig uansett, det. Men nå trenger jeg å få summet meg litt.

- Vurderer du å legge opp?

- Nei, jeg skal ta medalje i OL i Sotsji i 2014, fastslår Frode Andresen.

De seks herreløperne som skal representere Norge i OL, er Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Lars Berger, Alexander Os, Halvard Hanevold og Tarjei Bø. Det er også disse seks som får gå verdenscuprennene i januar.

- Best kvalifisert
- Vi har tatt ut disse seks fordi vi mener det er dem som er best kvalifisert til en plass i OL. De har de beste resultatene til nå, og vi har tro på at det også er disse som har best forutsetninger for å lykkes i OL, sier idrettssjef Per Arne Botnan til Nettavisen.

- Hvorfor valgte dere ikke å holde én plass åpen?

- Vi synes at det var viktig å gi disse løperne klarsignal allerede nå, slik at de kan forberede seg på en best mulig måte, svarer Botnan.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere