- Det deiligste var å slå Norge

De svenske skiskytterne jubler mer over å ha kommet foran Norge på resultatlisten enn for fjerdeplassen på tirsdagens OL-stafett.

21.02.06 16:29

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Svenskene måtte se bronsen glippe på målfoto på stafetten.

Ankermannen Carl Johan Bergman måtte konstatere at svenskene mistet bronsemedaljen på målstreken til Frankrikes mann på sisteetappen, Raphael Poiree.

- Norge var jo storfavoritter
Men etter fjerdeplassen var Sveriges mann på den nest siste etappen, Mattias Nilsson Jr, mest opptatt av at de blågule kom foran Norge på resultatlisten.

- Norge var jo storfavoritter på stafetten. De har jo vært i verdenstoppen i skiskyting i nær sagt evigheter, sier Nilsson til TV 2 Nettavisen.

Han var naturligvis skuffet over at bronsen glapp i siste liten – men benytter likevel anledningen til å erte på seg de seiersvante nordmennene.

- Det deiligste i dag var å slå Norge, gliser han – vel vitende om at Norge endte på plassen bak, en skuffende femteplass.

- Alltid kult
Også Sveriges ankermann Carl Johan Bergmann synes det er gøy å komme foran Norge.

- Det er alltid kult å komme foran Norge, sier han.

Norges Frode Andresen, som skjøt totalt fem bom på sine to skytinger og måtte ut i to strafferunder etter å ha brukt ekstraskuddene, bryr seg lite om mobbingen fra nabolandet.

Bryr seg ikke om mobbingen
- Sverige gikk et bedre løp enn oss, mer er det ikke å si om saken. Når de skyter så mye bedre enn oss på standplass, er det ikke rart de slår oss, sier han.

- Det virker som om svenskene er veldig opptatt av å slå Norge?

- Det bryr vi oss ikke om. Det eneste vi er opptatt av er egne plasseringer på resultatlisten, prøver Andresen seg med, som forøvrig mener at Norge ikke kunne gjort noe annerledes på tirsdagens stafett.

- Vi fulgte planen til punkt og prikke. Skulle jeg gått løpet om igjen i morgen, ville jeg ikke gjort noe annerledes. Det er viktig å huske på at det er kun idrett dette her. Solen står opp igjen i morgen, hevder han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.