RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ap / Scanpix

- Det der er brutalt

Sist oppdatert:
Ingen av disse kan konkurrere på en stund.

Det manglet ikke på dramatikk da José Aldo forsvarte sitt tittelbelte i UFCs fjærvektklasse mot sørkoreaneren Chan Sung Jung denne helgen.

Aldo, som ikke har tapt en kamp siden 2005, gikk til slutt seirende ut av fighten, men begge fighterne må nok belage seg på noen uker på sidelinjen etter møtet i Rio.

Skulder ut av ledd mot brukket fot
Hjemmefavoritten luktet blod og avsluttet kampen på bakken i fjerde runde da «The Korean Zombie» slo sin egen skulder ut av ledd.

- Det er så brutalt at skulderen hans popper ut midt i kampen, skrev UFC-president Dana White på Twitter.

Den skaden var det ikke vanskelig for TV-seerne å få med seg. Det ingen visste var at Aldo gikk nesten hele kampen med brukket fot.

- Han brakk foten to minutter ut i kampen. Det første sparket hans, traff kneet hans, forteller Aldos trener, Andre Pederneiras, til MMAfighting.com.

26-åringen, som er velkjent for sine brutale spark, måtte dermed legge om sin kampplan. Likevel lyktes han altså med å avslutte kampen da sørkoreaneren selv ble skadet.

- Vi er i dialog med UFC-doktoren Marcio Tannure, men jeg regner med at han må ta en medisinsk suspensjon i to eller tre måneder. Det er opp til legene, sier Pederneiras.

Kontroversiell dommeravgjørelse
I stevnets nest siste kamp var det Phil Davis som gikk seirende ut av kampen mot brasilianeren Lyoto Machida i lett tungvekt.

Heller ikke denne kampen foregikk uten kontroverser. Mange, inkludert UFC-president Dana White, mener Machida fortjente dommeravgjørelsen i sin favør.

- Wow! Jeg hadde Machida som vinner i alle tre rundene, men det der er hva som skjer når du lar dommerne ta avgjørelsen, tvitret Dana White.

UFCs omdiskuterte bonuser gikk denne gangen utelukkende til utøvere som var i aksjon før selve hovedkortets fem kamper startet.

Ian McCall og Iliarde Santos innkasserte 50.000 dollar hver for fight of the night i en kamp som førstnevnte gikk seirende ut av på poeng. Det samme gjorde Anthony Perosh og Sergio Moraes for henholdsvis knockout of the night og submission of the night.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere