RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er absolutt ikke spesielt for Stavanger

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Kjell Jonevret fnyser av det Åge Hareide kalte et spesielt resultatpress for Stavanger.

VIKING - ROSENBORG 1-4:

STAVANGER (Nettavisen): Det ble tap i Kjell Jonevrets første kamp som Viking-trener, og svensken fikk med det smake på de første negative oppslag blant stavangerpressen.

- Er sånn overalt
Åge Hareide brukte i sin tid mye energi på å kritisere resultatpresset i byen, som han mente var helt spesielt.

- Det forbanna resultatpresset i hver eneste kamp er veldig spesielt for Stavanger, og preger oss. I denne byen finnes det ikke noen mellomting. Enten er ting helt fantastiske ved seier, eller så er det helt dystert ved tap. Hver gang, sa Hareide til VG tidligere i år.

Kjell Jonevret har bare vært Viking-trener i litt over to uker, men er skråsikker på at han vil takle presset, og fnyser av Hareides uttalelser.

- Det er absolutt ikke spesielt for Stavanger. Jeg har jobbet i Stockhölm, Molde, og flere andre plasser. Det er sånn overalt, svarer Jonevret kontant da Nettavisen spør hva han syns om Hareides uttalelser om temaet.

- Det viktigste er at vi viser supporterne at vi blør for drakten og jobber steinhardt. At folk ser at vi vil, i alle fall. Derfor ble jeg veldig lei meg for 1-4-tapet i debutkampen mot Rosenborg, på vegne av de som hadde betalt for å se på det, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Støtter Hareide
Samtidig som han er uenig i Hareides oppfatning av resultatpresset i oljebyen, støtter han eks-vikingmanageren i jobben han gjorde i klubben.

- Jeg tror Hareide har gjort mye bra her. Det nytter ikke bare skylde alt på ham. Husk at etter dette tapet mot Rosenborg var det Kjell Jonevret som var ansvarlig, påpeker Jonevret selv.

- Klubbers problemer er ofte av både spillere og ledere. Det er som regel mer enn bare treneren som er grunnen til dårligere resultater. Men nå er det sånn i fotball, at når resultatene uteblir, så er det som oftest treneren som må gå, sier han.

I svenskens debutkamp som Viking-trener ble det altså tap mot Jan Jönssons Rosenborg.

Landsmannen Jönsson tror likevel Jonevret, som selv spilte i Viking 1988-1990, vil gjøre det bra i Stavanger.

- Kjell vil få det til her. Han har en fortid i klubben, og jeg tror han føler seg hjemme i Stavanger. Gi ham litt tid, så skal dere se at han er riktig mann for Viking, sier Jönsson.

Håper på revansje
Jonevret har allerede rukket å sette spor av sitt preg på Viking-laget, blant annet ved å legge om til sin favorittformasjon, 4-2-3-1.

Allikevel ble det ikke, som mange Viking-fans kanskje hadde drømt om, en ny vikingtid allerede fra Jonevrets første kamp.

- Det ble riktignok tap i debutkampen, men min første treningsuke i Viking har vært positiv. Nå får vi jobbe fremover. Det er enda 17 kamper igjen av sesongen, og vi er videre i cupen, så det er ingen grunn til panikk enda, sier Viking-treneren.

De neste dagene skal svensken gå gjennom lørdagens stortap på DVD.

Onsdag møter siddisene Brann i cupen, og får da muligheten til å revansjere fjorårets sure cupexit i kvartfinalen - mot nettopp de rødkledde bergenserne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere