*Nettavisen* Sport.

- Det er absurd om jeg ikke får delta

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vil nekte Cathrine Larsåsen å konkurrere for Norge.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen antyder at stavhopperen Cathrine Larsåsen ikke får representere Norge så lenge hun har inngått en sponsorkontrakt med et utenlandsk spillselskap.

- Vi må ta konsekvensene av det når vi får snakket med Cathrine, slik at vi får høre hva dette er. Men på generelt grunnlag vil vi ikke la utøvere som gjør reklame for spillselskaper representere norsk friidrett, sier Hansen til NRK.

Norges Ishockeyforbund har samme holdning overfor Mats Zuccarello Aasen. Også han har en personlig sponsoravtale med det samme spillselskapet som Larsåsen.

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund gir sin fulle støtte til friidrettspresident Hansen.

- Hele Norge har registrert hva Norges Ishockeyforbund gjorde i Zuccarello-saken, og jeg vil tro at Norges Friidrettsforbund ser like alvorlig på dette. Vi støtter helhjertet opp om de tiltakene friidrettsforbundet måtte fatte i denne saken, sier Andersen.

Larsåsen får ikke lenger pengestøtte fra forbundet, og reagerte slik da hun fikk høre om friidrettsforbundets holdning.

- Det er absurd om jeg ikke får delta i VM på grunn av dette. Dersom dette er tilfelle, er det helt forferdelig at de skal ha denne holdningen, sier hun til NRK.

- Jeg ønsker ikke å skape problemer, men jeg trenger penger for å satse, sier hun. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag