RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er aldri lett å vinne en stafett

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
... men det eneste spenningsmomentet er om Bjørgen og co. får besøk av flere norske lag på pallen.

SJUSJØEN (Nettavisen): Lørdagens verdenscup ble preget av norsk dominans på kvinnesiden, og det er ingenting som tyder på at det vil forandre seg til søndagens stafett.

Norge plasserte faktisk tolv løpere så høyt på resultatlisten at vi ville fått tredobbelt norsk på stafetten, hvis vi hadde lagt lørdagens resultater til grunn. Det gleder langrennssjef Åge Skinstad.

- Det er helt enormt og vi har en ny generasjon med nye jenteløpere på vei fram også, så det ser lyst ut på fremtiden, sier Skinstad til Nettavisen.

- Marit er jo suverent best, men det at vi har så mange gode bak er veldig betryggende. Vi vet jo også det at svenskene, og ikke minst Justina Kowalczyk, vil komme i form fremover. Vi har fått gått litt mer på ski enn de fleste utlendingene i år og det resulterer nok i at vi får litt bedre resultater enn det som er vanlig nå i starten av sesongen, sier han.

Forrige sesong vant de norske damene alle stafettene de stilte opp til, og alt tyder på at de vil følge opp med en ny seier på Sjusjøen. Da vi spør langrennssjefen om den eneste spenningen med morgendagens kvinnestafett er hvor mange lag vi får på pallen svarer han følgende:

- Det kommer an på hvor god (Egil) Kristiansen er til å sette opp lag, ler Skinstad.

- Kanskje vi skal prøve å gå for dobbelt norsk, det hadde jeg ikke tenkt på før du sier det nå, fortsetter han, men forteller at de fortsatt konsentrerer seg om å vinne stafetten.

- Først og fremst får vi konsentrere oss om å vinne med ett lag og så får vi ta det derfra. Vi vet at svenskene er veldig gode i stafett, og det dukker alltid opp noen som presterer bedre i stafett enn det vi skulle forvente ut ifra individuelle resultater. Det er aldri lett å vinne en stafett, avslutter han.

Her er lagoppstillingene for Norges fire lag:

Norge I:
Vibeke Skofterud
Therese Johaug
Kristin Størmer Steira
Marit Bjørgen

Norge II:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Ingvild Flugstad Østberg
Tora Berger
Marthe Kristoffersen

Norge III:
Maiken Caspersen Falla
Heidi Weng
Hilde Lauvhaug
Astrid Øyre Slind

Norge IV:
Celine Brun-Lie
Martine Ek Hagen
Ragnhild Haga
Silje Øyre Slind

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere