RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp / NTB scanpix

- Det er bare å ta av seg hatten

Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal hyller den avtroppende Bayern München-sjefen.

Når lørdagens cupfinale mellom Bayern München og Stuttgart blåses av, er det også slutt for Bayern-trener Jupp Heynckes.

Mannen som i år har ledet sitt lag til seier både i hjemlig serie og i Champions League, pensjonerer seg. Ansvaret for mesterlaget gir 68-åringen videre til Pep Guardiola.

Kjetil Rekdal spår at han avslutter karrieren med cupgull. Vålerenga-treneren har nemlig en ekstrem respekt for både Bayern München som klubb, men også for Heynckes som manager.

- Han har gjort Bayern München til en vinnende maskin, sier Rekdal til Nettavisen.

Sammenligner med Ferguson
Når vi ber den tidligere Hertha Berlin-stjernen om å beskrive hvordan Heynckes er som trener, blir han usikker på hva han skal trekke fram.

- Det er vanskelig å karakterisere. Han har vært med i mange generasjoner, forteller Rekdal om mannen som har vært manager siden han tok over Borussia Mönchengladbach i 1979.

Og akkurat det med tiden, virker å ha gjort inntrykk på vår tidligere landslagskaptein.

- Han er en som har fulgt med i utviklingen. Det er noe ved han - det er det ikke tvil om.

En sammenligning mellom sir Alex Ferguson og den avtroppende Bayern-manageren er naturlig. Både fordi de begge har vært suksessrike, men også fordi de har holdt ut lenge. Mens Heynckes nå gir seg som 68-åring, holdt «Fergie» på til han var 71.

- Han er ikke så ulik Ferguson. Begge har fulgt utviklingen.

- Voldsomt tempo
En lang karriere kan i kveld avsluttes med «The Treble», men hvor stor del av æren har egentlig manageren?

- Det er ikke tvil om at han har påvirket Bayern München. De har blitt et utrolig moderne fotballag, med et voldsomt tempo i laget sitt. De er ekstremt vanskelig å stoppe, tydeligvis. Han har gjort Bayern München til en vinnende maskin.

Likevel legger ikke «Reka» skjul på at manageren har hatt en fantastisk stall å jobbe med.

- Han har rullert på laget ganske mye. Han bytter ut hele laget og vinner 6-1 og 5-0 og sånn, skryter Rekdal til Nettavisen.

- Han har gjort en formidabel jobb for å få hele klubben til å akseptere situasjonen. Ingen har klaget. Han har holdt det gående, selv om han har gjort mange bytter.

Tar av seg hatten
Matchvinneren mot Brasil føler seg rimelig sikker på at Bayern München slår Stuttgart i kveldens finale.

- Han tar tre titler på samme året, og det på en suveren måte. Det er en enorm prestasjon i dagens fotball. Og det er storseiere hele veien, det er så imponerende.

- Det er bare å ta av seg hatten for det Bayern har gjort i år.

Vanskelig for Guardiola
Neste sesong er det tidligere Barcelona-manager Pep Guardiola som skal forsøke å videreføre Bayern Münchens fantastiske sesong.

- Er det godt eller ubehagelig å ta over en klubb som vant alt?

- Det er begge deler. Det kan være ubehagelig fordi han blir målt opp mot det som er der nå. Samtidig har han et fantastisk lag, med mange unge spillere i tillegg. Bayern München har en vanvittig god stall.

Må lære tysk
- Tror du Guardiola kommer til å ta med seg stilen fra Barcelona, eller videreføre den fotballen som spilles der nå?

- Jeg tror han kommer til å fortsette med det som er der. Jeg kan ikke se for meg så mange forandringer, men det er alltid noen nyanser som man må ta tak i. Fotballen utvikler seg og det kommer nye utfordringer. Det blir ingen lett jobb.

En avgjørende faktor er ifølge den tidligere tysklandsproffen språket. Som manager i Tyskland, må du kunne snakke tysk, mener Rekdal.

- Det viktigste er at han får på plass språket. Spesielt i Tyskland er det ekstremt viktig, avslutter Kjetil Rekdal.

Cupfinalen mellom Bayern München og Stuttgart spilles klokken 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere