RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er bare én Foppa

Foto: Montasje (Scanpix)
Sist oppdatert:
Og han er norsk!

Örnsköldsvik har fostret mange av verdens beste spillere, både blant dem som er aktive i NHL nå (Daniel og Henrik Sedin, for eksempel) og dem som har lagt opp. I sistnevnte kategori er det først og fremst Peter «Foppa» Forsberg og Markus Näslund man forbinder med dette tettstedet nord i Sverige.

Det er også hjemstedet til elitelaget Modo, hvor tre av Norges landslagsspillere tjener til livets opphold.

- Spennende
Forrige sesong ble tung, men torsdag gyver de svenske toppserielagene løs på en ny sesong - selvsagt også med ny optimisme.

Bortsett fra hos en kar fra Nes på Romerike, da, som i en alder av 27 år har opplevd svært mye som hockeyspiller. Hos Ole-Kristian Tollefsen er det realismen som rår, ikke optimismen.

- Det er spennende i år. Veldig mye nytt. Det er mange bra spillere som har kommet til Modo, sier Tollefsen til Nettavisen.

Målet er imidlertid ikke høyere enn å få en plass i sluttspillet, noe som tildeles åtte av ligaens tolv lag.

- Vi har ikke den dybden i laget som man trenger for å være med i toppen. Det vet vi selv. Vi kommer til å kjempe et sted mellom sjette- og niendeplass, tror Tollefsen.

Glad for «Foppa-effekt»
Den tidligere Columbus-backen synes imidlertid at det er morsomt å spille under ledelsen til en troika av NHL-legender.

Markus Näslund er klubbens daglige leder, mens Peter Forsberg bærer tittelen lagleder.

- Det skader ikke rekrutteringen til klubben at det er dem som ringer og spør om en spiller vil til Modo. De har jo også mange forbindelser og kan hjelpe deg videre i karrieren, poengterer Tollefsen.

Tredjemann i troikaen er ny i klubben. Ulf Samuelsson kommer fra stillingen som assistenttrener i NHL-klubben Phoenix Coyotes til hovedtrenerjobb i Modo.

- Det er stor forskjell på å være assistent i NHL og hovedtrener i eliteserien. Det er veldig stor forskjell. Han har nok en periode nå hvor han må vende seg til mye. Det vi er ute etter, er at han skal jobbe like hardt som vi gjør. Og det gjør han, forteller Tollefsen.

- Fant kjemien med en gang
Mens målfarlige Per-Åge Skrøder som vanlig blir å finne i rekke med Nicklas Sundström, og trolig også Nicklas Danielsson, skal Tollefsen utgjøre backpar med amerikaneren Freddy Meyer, som også har en fortid i NHL.

- Vi fant kjemien nesten med én gang. Vi spilte sammen for første gang i forrige match, mot AIK, og det gikk veldig bra for vår del.

Siste nordmann i klubben, er Foppa. Ikke Peter Forsberg, som i sin tid var så god til å spille hockey at han fikk et eget frimerke i nabolandet. Nei, Kristian Forsberg (25) fra Oslo.

- Det er bare én Foppa, sier en lattermild Tollefsen.

- Og det er han som spiller ishockey.

Når sesongen starter torsdag kveld, er det ti nordmenn i den svenske eliteserien. Foruten trioen i Modo, spiller også Anders Bastiansen, Marius Holtet (begge Färjestad), Mads Hansen (Brynäs), Mathis Olimb (Frölunda), Martin Laumann Ylvén (Linköping), Mats Trygg (HV71) og Martin Røymark (Timrå) der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere