RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

- Det er bare tull

Sist oppdatert:
Vadim Demidov tror ikke Barcelona og Real Madrid forlater La Liga.

To av verdens desidert beste fotballag spiller i den spanske serien. Dessverre er ikke motstanderne i La Liga like gode. Siden 50-tallet har de to klubben dominert Primera Division og vunnet trofeet til sammen 46 ganger på 59 år.

Mange mener at dette dreper spansk fotball, og at Real og Barca burde finne seg en annen, internasjonal liga, med klubber som beveger seg i samme tempo og som har like heftig økonomi.

Mener La Liga er søppel
Etter at Barcelona knuste Villarreal, som ble nummer fire forrige sesong og som får spille i Mesterligaen denne sesongen, 5-0 i slutten av august, uttalte Villarreals klubbpresident at La Liga har blitt som søppel å regne.

Den tidligere Real Madrid-direktøren Jorge Valdano hevder at avstanden mellom de to topplagene og røkla bare vil øke med årene som kommer.

- I framtiden vil Real Madrid og Barcelona lete etter andre klubber som beveger seg i samme tempo. Det er to klubber som har resten av verden som sitt marked, mens de øvrige spanske lagene kun er interessante for lokalsamfunnet, har Valdano uttalt til radiokanalen Cadena Ser.

Visepresident i Barcelona, Javier Faus, mener på sin side at det blir vanskelig å finne en nye liga til Pep Guardiola og José Mourinho.

- Problemet er at engelsk eliteserie fungerer, og det samme med tysk Bundesliga. Det er mye lidenskap i fotball, og ingen av disse klubbene virker innstilt på å forlate det nasjonale seriesystemet.

- De andre blir bedre og bedre
Den norske landslagsspilleren Vadim Demidov, som spiller midtstopper i Real Sociedad, mener hele saken er oppspinn og har ikke tro på at Real og Barca kommer til å forlate La Liga.

- Jeg tror det bare er tull. Det er mange gode lag, og Real Madrid og Barcelona har allerede avgitt poeng denne sesongen, sier den tidligere Rosenborg-spilleren til Nettavisen.

Real Sociedad spilte faktisk uavgjort 2-2 mot Barcelona i begynnelsen av sesongen, i en kamp der Demidov spilte samtlige minutter.

- De andre klubbene blir bedre og bedre, og det er utrolig høyt nivå også på de andre troppene.

Demidov innser samtidig at situasjonen kan oppleves som kjedelig for mange klubber.

- Det kan nok føles som de andre klubbene kjemper om tredjeplassen, bak Real Madrid og Barcelona. Når de er så gode og har den økonomien de har, er det selvfølgelig vanskelig. Det kan nok være skadelig for spansk fotball.

Får kjørt seg mot Messi
Men Demidov har ingenting imot å møte Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og de andre fotballstjernene.

- Det er veldig mange gode spillere som du møter hver helg. Jeg får virkelig kjørt meg hver eneste gang, men opplever det som utviklende og spennende, sier Demidov, som er aktuell i startoppstillingen til Norge i EM-kvalifiseringen mot Kypros tirsdag.

Les også: - Kanskje han bare skal finne seg en bar i Spania

Det ser som kjent mørkt ut med tanke på norsk EM-deltakelse, og Demidov gleder seg til å komme tilbake til klubblaget i Spania.

- Det går veldig bra der nede. Jeg trives veldig godt, får spille, og har det veldig bra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere