RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er dette jeg har savnet ved Premier League

Foto: Jamie McDonald (2013 Getty Images)
Sist oppdatert:
Chelsea-manager Jose Mourinho mente Villa fortjente poeng i London.

CHELSEA - ASTON VILLA 2-1:

Forventningene til Jose Mourinhos tilbakekomst til England har vært store. Portugiseren fikk et drømmecomeback da Chelsea vant 2-0 mot Hull i serieåpningen søndag. Allerede onsdag kveld fortsatte oppturen for de blå fra London, da de møtte Aston Villa i en fremskyndet tredje runde kamp, på grunn av Chelseas deltakelse i Supercupen.

Chelsea tok riktig nok en lite overbevisende 2-1-seier, men står med full pott på sine to første kamper i Premier League og tok en tidlig ledelse da Antonio Luna satte ballen i eget mål. De måtte slite for seieren onsdag, men Branislav Ivanovic kunne til slutt sende Stamford Bridge til himmels.

- Dette var veldig hardt. Jeg har savnet dette ved Premier League. Det er det jeg liker, sier Chelsea-trener Jose Mourinho til BBC Sport.

Benteke skapte problemer
For Christian Benteke skremte Chelsea da han utlignet like før pause, og skapte store problemer for Chelsea-forsvaret i andre omgang. Det var Bentekes tredje mål for sesongen og han troner dermed alene som toppscorer i Premier League denne sesongen.

- Benteke er en stor gutt. Han er en spesiell spiller med spesielle kvaliteter. Han lager mange frispark, men forsvarerne våre gjorde det samme mot han, sier Mourinho.

Aston Villa ble også trolig snytt for et straffespark like før slutt. Mourinho ble imponert over Paul Lamberts Villa-lag.

- Villa fortjente nok et poeng. Paul Lambert minner meg om meg selv da jeg var på hans alder fordi han klager på alle avgjørelser akkurat slik jeg gjorde. Når klager jeg bare over noen, sier Mourinho.

Luna med selvmål
Allerede etter seks minutter tok Chelsea ledelsen. Chelsea kombinerte fint og Lampard sendt igjennom en stikker til Hazard som avsluttet fra åtte meter, men Guzan var med på notene. Det var derimot ikke lagkamerat Luna som får ballen på seg før den går i mål. Et nokså uheldig selvmål for Villas nye forsvarsspiller.

Chelsea fortsatte å kontrollere kampen, men mot et defensivt og godt organisert Villa-lag, slet Chelsea med å komme til de store sjansene. Utover i omgangen kom Villa også mer med i kampen, men den første omgangen sett under ett, lignet på et stort gjesp.

41 minutter ut i omgangen fikk Aston Villa-forsvarer Ciaran Clark en støvel i hodet fra Demba Ba ved et uhell. Iren begynte å blø kraftig og må til slutt gi seg. Inn til sin ilddåp kom den danske nysigneringen Jonas Okore, som da tok plass ved siden av Ron Vlaar i midtforsvaret. Skaden til Clark, førte til at det ble lagt til tre minutter i første omgang. som ga Villa mer tid til utligning.

Uten å ha skapte en eneste sjanse hele den første omgangen, men etter å ha spilt seg mer og mer inn i kampen, ut av ingenting fikk Agbonlahor tak i ballen og stormet ned mot Chelsea forsvar. Han får lagt inn til Christian Benteke i 16-meteren, som banker ballen i nærmeste hjørne og gir Villa en drømmeinngang til den andre omgangen.

Villa yppet seg
Aston Villa kom tidlig ut fra garderoben foran andre omgang og måtte stå å vente på Chelsea-laget før det var klart for avspark.

Andre omgang startet med større aggressivitet og intensitet enn i den første fra begge lag. Villa fortsatte å forsvare seg på en mesterlig måte. Chelsea kom seg ikke til altfor store sjanser, til tross for å ha et stort ballinnehav.

Det ble faktisk Aston Villa som kom til andre omgangens første store sjanser. Først kom høyreback Matthew Lowton oppover høyresiden som ga ballen til Agbonlahor. Fra 16-meter skjøt hurtigtoget like til side for Chelsea-keeper Petr Cechs mål.

Bare minutter senere la Benteke inn til østerrikeren Andreas Weimann på bakerste som er svært nære ved å gi Villa ledelsen, men Cech gjorde en glimrende redning.

Etter 73 minutter får Chelsea frispark ute på høyresiden 30 meter fra mål. Frank Lampard tok frisparket og svingte det inn perfekt bak Villas forsvar og på hode til Branislav Ivanovic som satte ballen bak Guzan i Villa-målet.

Villa ga seg likevel ikke. Bare minutter før slutt stusset Benteke Weimann i gjennom som av helt upresset avsluttet på første berøring, men Cech gjør nok en fantastisk redning. På overtid treffer ballen hånda til John Terry, men dommer Kevin Friend velger ikke å gi straffe, noe som trolig var en feil avgjørelse. Chelsea klarte å ri av Villa-stormen og vant 2-1.

Alle kamper er hard, men vi viste vår styrke.
Vi må forbedre oss hver uke for å vinne ligaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere