*Nettavisen* Sport.

- Det er dette Norge er best på

Espen «Shampo» Knutsen mener at Sveits er klar favoritt mot Norge. Og at det er helt greit.

05.05.11 13:17

HTML EMBED

- Såpass ærlige må vi være. Sveits er en bedre hockeynasjon enn det vi er. Vi er nok underdogs nå også, sier den tidligere NHL-stjernen Espen Knutsen til Nettavisen.

- Men det kan være bra. Det er dette Norge er best på, legger Shampo til.

På femteplass
Norge møter Sveits torsdag kveld, i den første kampen i mellomspillet. Nå er nedrykksfaren over og alt fokus kan rettes mot en potensiell kvartfinaleplass.

Den imponerende 5-0-seieren mot Østerrike er strøket, ettersom Østerrike ikke gikk videre, og Norge har derfor bare med seg to poeng til mellomspillet. Det holder kun til femteplass blant de seks lagene i gruppe F.

Norge må inn blant de fire beste for å gå videre til kvartfinale. Det betyr at Norge må passere Canada (har 5 poeng), Sverige (4), Sveits (3) eller USA (3) etter de neste tre kampene.

- Det kommer til å bli tøft, selvfølgelig, men de norske gutta har gjort det veldig bra. Man må selvfølgelig tro på det, sier Shampo.

Norge har også igjen Canada og Frankrike. Seier mot Sveits vil sende Norge et langt skritt nærmere kvartfinale, ettersom Frankrike er et lag Norge bør slå.

- Større enn noen gang
- Hva er ditt tips i kveldens kamp?

- Sveits er favoritter. Jeg tipper at Sveits vinner, sier Knutsen, som jobber for Viasat som studioekspert under verdensmesterskapet i Slovakia.

HTML EMBED

Den eneste NHL-spilleren i Norges VM-tropp, Jonas Holøs, mener at Norge har en god sjanse til å nå kvartfinale.

- Mulighetene er større enn noen gang nå, sier Colorado Avalanche-spilleren til Nettavisen.

- Mot Frankrike er vi favoritter, mens vi slo Sveits så sent som i fjor. Jeg vet ikke hvor godt laget deres er nå, men det skal være mulig å slå dem, mener Holøs.

23-åringen fra Sarpsborg er full av selvtillit etter den gode innsatsen mot Sverige (seier 5-4), USA (ledet 2-0, tapte 2-4) og Østerrike (5-0-seier).

- Canada blir selvfølgelig den tøffeste matchen, men det er ingen umulighet å vinne. Vi har vist at vi kan slå de beste, sier Holøs.

Kan bli historisk
Norges beste plassering i et VM er fjerdeplassen fra 1951. I moderne tid er kvartfinale og åttendeplass i 2008 det sterkeste resultatet.

Dette kan fortsatt bli overgått av 2011-laget. Noe som vil være en enorm prestasjon av et land med 6256 hockeyspillere, som i tillegg mangler sine tre beste spillere - Patrick Thoresen, Mats Zuccarello Aasen og Tore Vikingstad.

- Norge har overprestert, uten tvil. Det laget Norge har nå, er på papiret dårligere enn fjorårets OL-lag. Jeg er mektig imponert over det de har fått til. Nye spillere har stått fram nå, sier Shampo til Nettavisen.

Han mener at Roy Johansens spillesystem og spillernes lojalitet til dette er den viktigste årsaken til suksessen.

Kaller inn reserven
Sarpsborg Arbeiderblad melder torsdag at Roy Johansen har kalt inn Tommy Kristiansen (21) fra Sparta til landslaget. 21-åringen har vært hjemmeværende reserve under VM, men etter at Martin Laumann Ylven ble skadet mot Østerrike, følte Johansen behov for forsterkninger.

- Dette var overraskende. Jeg trodde løpet var kjørt i forhold til VM. Nå får jeg være med likevel. Kjempemoro, sier Tommy Kristiansen til SA.

Han lander etter planen i Slovakia klokken 23.00 torsdag kveld, og rekker dermed ikke kampen mot Sveits, men vil være klar til neste kamp.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.