- Det er dine ord

Foto: Matthias Schrader (AP)

Det kan godt være, men det er likevel et faktum: Tora Berger er en stor gullfavoritt før VM.

16.01.11 20:39

Hun slo alle på sprinten på lørdag, og startet dermed først på søndagens jaktstart i Ruhpolding - et lite sekund foran tyske Andrea Henkel.

Og Tora Berger viste at VM-formen virkelig er i anmarsj, da hun holdt hodet kaldt og avgjorde jaktstarten på standplass. For da Henkel misset på et kostbart skudd på tredje skyting, så Berger seg aldri tilbake, og sikret seg sin andre verdenscupseier for helgen - og den tredje for sesongen.

Slikt gjør henne vel til den store gullfavoritten før VM i russiske Khanty-Mansiysk i mars?

- Løsnet i det siste
- Det er dine ord, da, svarer Tora Berger til Nettavisen på akkurat den påstanden.

- Men du sier ikke noe imot det?

- Nei, altså. Det er lenge igjen. Men jeg skal prøve å gjøre mitt beste, ler 29-åringen, etter en av sine beste helger på lang tid.

For med to av to seiere i skiskytterløypa, samtidig som storebror Lars Berger stakk av med seieren på herrenes sprint på fredag, er det all grunn til å smile for den beskjedne Lesja-jenta.

- Det kjennes ut som det har løsnet litt i det siste. Det er artig å gå når man klarer å følge med på tempoet, sier Tora Berger.

LES ALT OM SØNDAGENS VINTERSPORT:
Moan endelig tilbake: - Det er nå jobben starter
Sviktet på siste skyting: Skiskyttergutta utenfor pallen
Langrennsgutta gjorde jobben: Rå sluttspurt av Hattestad
Bjørgen og Falla suverene: Damesprinterne best i Tsjekkia
Hopp: «Reservene» imponerte igjen

Mental styrke
Ikke bare er den fysiske formen der den skal være: Søndag viste Berger også mental styrke da hun skjøt blink på 19 av 20 skudd - 15 av dem samtidig som Andrea Henkel fyrte av ved siden av henne.

Den norske jenta mener at duellskytingen bare var positivt for henne.

- Det gjorde meg egentlig enda mer fokusert på det jeg skulle. Jeg har trent mye på det på samling, og det er fortsatt litt både og, men det gikk bra i dag, ler hun.

Det mentale ble igjen satt på prøve da hun kom til standplass for siste gang, og åpnet med å bomme på det første skuddet.

- Bråk fra publikum
- Det var visst en skikkelig bom også. Henkel kom inn på standplass da, og det var mye bråk fra publikum. Men jeg klarte meg da bra på resten, sier Berger.

Og det skal det være visst at hun gjorde. De fire siste skuddene var perfekte, og selv om den tyske utfordreren hadde truffet med alle sine skudd, ville Tora likevel gått ut først fra standplass. Og da Henkel bommet på et nytt skudd var det ingen tvil.

Ingen kunne true Berger, som kunne gå mot mål i ensom majestet til sin niende verdenscupseier i karrieren - og altså sin andre på to dager.

Det bør være nok til å gi Tora Berger et gullfavorittstempel før VM i Khanty-Mansiysk.

Selv om det er journalistens ord.

Og ikke Tora Bergers.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag