*Nettavisen* Sport.

- Det er en av Northugs beste kvaliteter

Foto: Privat

Ezinne Okparaebo har fått muligheten til å lære av skikongen.

04.10.12 13:53

HELSFYR (Nettavisen): Med sine prestasjoner på løpebanen har Ezinne Okparaebo etablert seg som en av våre mest fremtredende friidrettsutøverne.

24-åringen leverte knallsterke resultater under OL i London, og var nær ved å ta seg til en finale på 100 meter. Hun satte også norsk rekord under lekene. Sprinteren har etter hvert vist seg som en svært målrettet og seriøs utøver. Oppturen i London var et resultatet av flere år med hard jobbing og tøffe prioriteringer.

Like barn leker best sier man ofte, og i høst fikk Okparaebo muligheten til å tilbringe litt tid sammen med flere likesinnede idrettsutøvere, blant andre Petter Northug.

- Kan lære mye
Anledningen til at 24-åringen, sammen med en rekke andre idrettsstjerner var i Mosvika, var at Northugs lillebror, Even, hadde blitt en del av nystartede Team ICA/Team Rimi.

I tillegg til brødrene Northug, var Okparaebo også sammen med folk som Linn Jørum Sulland, Henrik Ingebrigtsen, Karoline Dyhre Breivang, Håvard Bøkko og Tarjei Bø.

Den norske sprinteren synes det er svært lærerikt å få tilbringe tid med noen av idrettens største «vinnerskaller».

- Jeg synes det er utrolig morsomt å møte andre idrettsutøvere, som ikke driver med det samme som meg. Man kan lære så mye av dem, sier Okparaebo til Nettavisen.

- De fleste av oss tenker ganske likt, selv om vi driver med helt forskjellige idretter. Det å dele erfaringer, støtte hverandre og bli kjent, var utrolig kult, sier sprinteren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas/Scanpix

- Må slappe av
Av idrettsutøverne som var på plass i Mosvika, var det selvfølgelig Northug som var den mest profilerte. Okparaebo forteller at også skikongen delte av sin erfaring.

- Petter er ganske tøff, men en av de beste kvalitetene hans er at han også er god til å koble av. Det er faktisk veldig viktig for en idrettsutøver å koble av, sier 24-åringen.

- Det er viktig å være på når du skal være på, og slappe av når du skal slappe av. Det handler om å bruke energien sin veldig effektivt, og der er Petter flink, sier Okparaebo.

- Er du flink til å slappe av?

- Jeg føler at det er noe jeg er ganske flink til, men jeg kan nok bli enda bedre på det. Jeg driver blant annet og tar litt utdanning ved siden av idretten, for å få litt avveksling.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kirsty Wigglesworth

Mengde og teknikk
Som Nettavisen skrev onsdag så kommer Okparaebo trolig til å flytte til England denne høsten. Sprinteren ønsker å jobbe videre med suksesstrener Rana Reiner.

Det store målet i 2013 er selvfølgelig VM i russiske Moskva, der Okparaebo håper å kunne ta ytterligere skritt framover og kjempe med de beste.

- I OL-sesongen så økte vi treningsmengden ganske mye, og derfor tok jeg store steg som sprinter. Hvis vi opprettholder det nivået, og jeg forblir skadefri, vil jeg nok ta nye steg framover.

- Det var i hvert fall en av faktorene til framgangen min forrige sesong. En annen var at jeg jobbet mye med teknikken og ble bedre der, forteller sprinteren.

Okparaebos sesong starter for alvor i november, og fram til da er det egentrening som gjelder. Får sprinteren som hun vil, er hun imidlertid på plass i England før jul.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag