- Det er en lang vei igjen enda

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Men en drømmestart på kampen sørget for tre viktige poeng til Vålerenga.

04.05.13 17:36

SANDNES ULF - VÅLERENGA 1-2:

Kjetil Rekdal og Vålerenga kom på besøk til Sandnes Ulf med en god posjon selvtillit i bagasjen, etter at serieleder Aalesund ble slått på Ullevål sist helg.

Det var da også en viktig trepoenger for Vålerenga, som foruten en 1-0-seier over Sogndal hadde tapt for både Brann, Odd, Strømsgodset og Start i sesonginnledningen.

Lørdag skulle Rekdals menn imidlertid viser at sist helgs seier ikke var noe lykketreff, og at hovedstadsklubben nå for alvor vil kikke seg oppover på tabellen.

Det kan de da også gjøre, etter det som til slutt endte med 2-1-seier over Sandnes Ulf på lørdag ettermiddag. Seieren kom etter en meget sterk første omgang av Vålerenga, mens oslolaget langt fra imponerte de siste 45 minuttene.

- Denne uka har vært bra
- Vi kommer ut av det, og det har selvfølgelig med Sandnes å gjøre. Etter hvert virker de piggere, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til C More etter kampen.

Han tar med seg den gode starten hans gutter fikk på kampen, etter at Vålerenga ledet 2-0 etter tolv minutter, men er klar på at laget fortsatt har mye å gå på.

- Det er en lang vei igjen enda, men det eneste som hjelper er å vinne kamper, sier han.

- Poengene vi tar nå er viktige for oss. Vi har to viktige seiere nå, denne uka har vært veldig bra, konstaterer han.

Vertenes kaptein er ikke like fornøyd med utfallet av kampen.

- Vi starter for dårlig, og utover i kampen er vi der vi skal være. Men det er for sent, og vi har ikke marginene med oss. Vi er for dårlige de første 20 minuttene, sier Aksel Berget Skjølsvik til C More.

Raske mål
Men en god start var altså det som trengtes for Vålerenga. Det var spilt åtte minutter da kampens første scoring var et faktum.

Christian Grindheim sto for et lekkert forarbeid, før han serverte til Mostafa Abdellaoue. Sandnes Ulf-keeper Sean McDermott reddet spissens avslutningsforsøk, men på returen var Diego Calvo på plass og satte inn sitt første seriemål for Vålerenga.

Som om ikke det var nok, skulle gjestene doble ledelsen bare fire minutter senere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Denne gangen var det Simon Larsen som fikk æren av å være sist på ballen, etter at kula hadde trillet gjennom hele feltet og ut til forsvarsspilleren som fikk en enkel jobb med å bredside inn 2-0.

En drømmestart på kampen for Vålerenga, som fortsatte å kjøre over et nokså tamt hjemmelag.

Mer enn én gang var gjestene nær 3-0-scoring, og vertene var med andre ord heldige som kunne gå til pause med «bare» 0-2 i målprotokollen.

Rollene byttet om
Men hva enn det var Ulf-trener Asle Andersen sa til sine gutter i pausen, virket det godt.

I andre omgang var det nemlig et helt annet hjemmelag som viste seg fram på den brungrønne gressmatta i Rogaland.

Plutselig var det Sandnes Ulf som styrte spillet, og igjen tok det kun åtte minutter før ballen lå i nettet - denne gangen i gjestenes nett.

Tommy Høiland fyrte av fra 20 meter, og Vålerenga-keeper Sondre Kongshavn reddet greit. Ballen havnet ute hos Marius Helle, som for øvrig hadde bommet på helt uforståelig vis fra tre meter like før. Denne gangen gjorde han opp for seg ved å slå ballen tilbake til Høiland, som bredsidet inn reduseringen.

Dermed var det kamp igjen, uten at Sandnes Ulf klarte å utnytte det spillemessige overtaket i andre omgang.

Vålerengas tredje seier for sesongen er dermed et faktum, og laget står med ni poeng - ett mer enn Sandnes Ulf. De to lagene befinner seg på henholdsvis niende- og ellevteplass før resten av tippeligarunden fortsetter lørdag og søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.