RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er en skam

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Gilberts reserveplan ble reddet i siste liten, men belgieren skulle helst vært lenger øst.

Det så lenge mørkt ut for spanske sesongåpningen.

Les også: Hushovds sesongåpning i fare

Mallorca rundt heter rittet som består av fem klassikere. Der skal blant annet Thor Hushovd og belgiske Philippe Gilbert sesongdebutere.

Det spanske sykkelforbundet melder at (trekk pusten) Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears har godkjent en budsjettøkning og berget den tradisjonsrike klassikersamlingen . Det redder med andre ord også Hushovds nye sesongplan.

Frykter for lagkameratene
For Philippe Gilbert og hans Omega Pharma Lotto var dette gode nyheter. Laget ble nemlig ikke invitert til Tour of Qatar og Tour of Oman.

- Det er en skam at vi ikke fikk komme til østen, for det kan gjøre at vi stiller dårligere forberedt i forkant av den belgiske åpningshelgen med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne. For meg er det ikke noe stort problem da jeg kan trene i Monaco, men for mine lagkamerater ser det ikke like bra ut, forteller Gilbert ifølge feltet.dk.

Diskuter brosteinsklassikerne her!

Etter åpningshelgen i månedsskiftet februar/mars vil Gilbert fortsette sesongoppkjøringen med Tirreno-Adriatico. Etter det blir det et tradisjonelt program som inneholder blant annet Milano-Sanremo, Flandern rundt og senere ardennerklassikere. Men hva med Tour de France?

Forandret synet på VM i København
- Det ennå ikke bestemt. Det avhenger av vårsesongen. Det siste årene har alltid vært i toppform i slutten av klassikersesongen, men hvis det ikke tilfellet i år vil det være dumt å kjøre touren da jeg hundre prosent sikkert skal sykle Vueltaen. Ikke fordi jeg ikke vil sykle Tour de France. Jeg er helt sikker på at jeg kan hjelpe Jürgen Van den Broeck og André Greipel, forklarer Gilbert.

Etter Vueltaen venter VM i København og Giro di Lombardia (som han vant i 2009 og 2010) for 28-åringen. Det til tross for at han mente VM-løypen i København var alt for flat for han for noen måneder siden.

- VM i København er mot slutten av en lang og hard sesong. Nesten 300 kilometere i regn og kulde skal nok sørge for at det blir en skikkelig manndomsprøve, og muligens med et overraskende resultatet. Jeg stiller helt sikkert opp. Jeg kommer uansett til å sykle vueltaen som er den beste treningen mot VM. Jeg liker vueltaen godt, mye på grunn av det gode været og de fine etappene. Det kan nesten ikke bli bedre, avslutter Gilbert.

Belgieren har kanskje sett procycling.nos video av VM-løypen? Har du?

Diskuter Philippe Gilbert med andre sykkelfans i vårt nye forum. Har du levert laget til Tour down Under i vår sykkelkonkurranse? Ta del i diskusjonene og ikke minst vår sykkelkonkurranse her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere