*Nettavisen* Sport.

- Det er en unik mulighet

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Giovanni Visconti ser frem til samarbeidet med Alejandro Valverde.

Giovanni Visconti har vært den store stjernen på Farnese Vini de siste sesongene.

Det har ført til at italieneren har fått alle muligheter til å kjøre for seg selv, og det har resultert i noen vellykkede sesonger for den italienske mesteren. Et bevis på dette er hans tre strake seirer på Europatouren.

Det er spesielt i litt mindre italienske ritt Visconti har lagt grunnlaget for sin suksess, og hans beste prestasjon i en stor klassiker må sies å være fjerdeplassen i Lombardiet rundt fra 2008.

28-åringen regnes som en av de som kan kjempe om seieren i harde løp uten de lengste bakkene. Lombardiet rundt, Liège-Bastogne-Liège og liknende løp passer nemlig Visconti meget godt, men de siste årene har han nesten ikke fått deltatt i disse rittene.

Gilbert blir problemet
Før neste sesong vender Visconti tilbake til øverste nivå etter at han forlot Quick Step etter 2008-sesongen. Italieneren blir nemlig lagkamerat med Alejandro Valverde i Movistar, noe som betyr at han ikke lenger vil være soleklar kaptein på eget lag. Det er ikke noe Visconti ser på som noe negativt.

- For meg er det bedre å ha han som lagkamerat enn som motstander. Problemet kommer til å bli Gilbert, forteller Visconti til Biciciclismo.

- Det er ære å være ved Valverdes side, han er en rytter som stråler fra februar til oktober. Jeg vil veldig gjerne lære triksene for hvordan man vinner klassikere. Det er en unik mulighet.

Neste år vil den italienske mesteren helst vise frem de italienske farger langt fremme i de største klassikerne.

- Mine mål er Amstel (Gold Race), Flèche (Wallone) og Liège (Bastogne-Liège), men jeg skal kanskje kjøre Harelbeke, Gent-Wevelgem og Flandern rundt også. Jeg ønsker å prøve, sier Visconti.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Ser mot VM
Den 28-årige italieneren vet også hvor bra han kan gjøre det i Ardenner-klassikerne, og mener at han har vokst som ryttere de siste årene.

- Jeg føler at jeg har modnet både fysisk og mental, og jeg føler meg som en ny rytter. Jeg tror jeg kan hevde meg, om ikke vinne. Jeg kan være i front helt mot slutten og prøve å vinne, sier en selvsikker italiener.

Mange har ment at 28-åringen har kastet bort noen år i Farnese Vini, som ikke kjører på høyeste nivå. Selv ser Visconti annerledes på det.

- Jeg mener at jeg ikke har kastet bort år i Farnese. Det var som en skole, jeg lærte hvordan man er en leder, noe jeg vet at jeg ikke blir på Movistar. Jeg vil ikke være den soleklare ener.

VIsconti forteller videre at lønnen hans går ned fra tiden under Luca Scinto, men at det var på tide å dra. Han forteller også at han håper å vinne en etappe i Giro d’Italia etter flere andreplasser, samt at VM er et større mål enn OL.

- For å være ærlig tenker jeg mer på VM enn OL. Jeg vet at jeg kan komme til VM i kjempeform. Avslutningen er bra for meg, til og med bedre enn den i Amstel. Det er fordi Amstel avslutter på Cauberg, mens VM har målgang to kilometer etter toppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.