RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er en utrolig kombinasjon

Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Supertalentet skrytes opp i skyene.

Ross Barkley ble en gang i tiden omtakt som den «nye Wayne Rooney», men unggutten har også vist at han kan stå på egne bein.

Evertons nye juvel er nå i ferd med å få sitt store gjennombrudd i Premier League og 19-åringen har også fått sin debut for det engelske landslaget.

Så langt i høst har midtbanemannen, som også kan figurere i angrep, spilt i samtlige ligakamper for de blå fra Liverpool og scoret to ganger.

- Utrolig kombinasjon
Everton-manager Roberto Martinez har latt seg imponere av unggutten. Martinez overtok som sjef i klubben så sent som i sommer.

- Jeg er imponert over både personligheten og moralen hans. Han er en ydmyk gutt. Han ønsker å lytte og spille. Det er enkelt og greit, sier Martinez til talkSport.

- Det fines ingen utfordringer på en fotballbane som han ikke kan løse. Han er også et helt unikt talent. Det er en utrolig kombinasjon, sier manageren.

Barkley har tidligere vært utlånt til Sheffield United og Leeds for å få erfaring, men er nå altså i ferd med å slå ut i full blomst.

- Som en brasse
Martinez mener stjerneeleven er en litt «uengelsk» spiller.

- Han har et stort talent, og er kanskje det største talentet i Storbritannia. Han er like god med begge bein og er teknisk begavet, sier spanjolen.

- Han har en type teknikk som du vanligvis ser hos spillere fra Brasil eller Nederland, legger han til.

- Steg for steg
Men til tross for at Barkley leverer varene og Everton gjør det bra i Premier League, ønsker ikke Martinez å legge for mye vekt på skuldrene til 19-åringen.

- Han er ung og vi må gi ham sjansen til å ta dette steg for steg. Han må fortsatt kjempe for en plass på førstelaget og vi mø sørge for at han har det bra, sier manageren.

- For øyeblikket har hand et veldig bra, sier Martinez.

Tirsdag møtes England og Tyskland til privatlandskamp og det er ventet at Ross Barkley vil få sjansen fra start av Roy Hodgson.

Til helgen venter en kanskje enda viktigere oppgave for 19-åringen og hans Everton-kompiser. Da spilles sesongens første Merseyside-derby mot Liverpool.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere