- Det er et beinhardt ritt

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Sludd og vind kan gjøre Paris-Nice til en uhyggelig affære.

28.02.13 20:31

Søndag begynner Paris-Nice. Et ritt alle sykkelfans gleder seg til, rittet hvor man endelig kan se sammenlagtkanonene i fri utfoldelse.

Men det er ikke alle sykkelryttere som gleder seg like mye fansen. Én av de som ikke helt vet hva han synes om rittet, er danske Nicki Sørensen. Han både gleder og gruer seg til rittet.

Usikkert vær
- Jeg gleder meg ikke til at det blir to grader og regnvær. Men det er meldt ålreit vær i starten. Det er ikke morsomt hvis det er sludd når vi er i nærheten av Paris. Det blir nok en kald fornøyelse. Men det loves bra vær, så jeg gleder meg til det, sier veteranen til sporten.tv2.dk.

Etapper i Paris-Nice har flere ganger blitt forkortet grunnet snøvær. Det til tross for at verken Paris eller Nice er byer hvor det første man tenker på er snø.

Rittet går fra søndag 3. mars, og varer til og med søndagen deretter. «Rittet mot solen», som det ofte kalles, består av både tempoer, spurtetapper og klatreetapper. Dermed tiltrekker det seg mange ryttertyper.

Blant de hardeste rittene
- Paris-Nice ligger rett bak Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España når det gjelder hardhet. Det er et ritt over åtte dager, hvor det blir kjørt hardt hver dag. Vi starter i Paris, hvor det er kaldt og sidevind, og avslutter i fjellene i nærheten av Nice.

Saxo Bank stiller med Nicholas Roche som deres mann i sammendraget. Samtidig vil Matti Breschel ha gode muligheter på noen av de mellomharde etappene. Sørensens jobb blir å passe på irske Roche, men kan muligens få lov til å prøve å gå i brudd.

- Det er et superhardt ritt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag