*Nettavisen* Sport.

- Det er et fantastisk resultat

Foto: AFP PHOTO/ DANIEL SANNUM LAUTEN

Chelsea banket FC Nordskjælland i Parken.

03.10.12 00:01

FC NORDSKJÆLLAND - CHELSEA 0-4 :
Gruppe E:

Det var invitert til dansk fest da FC Nordskjælland tok imot Chelsea i et fullsatt Parken tirsdag kveld.

De regjerende danske mesterne fikk en tøff debut i Champions League med et fortjent 0-2-tap mot Shakhtar Donetsk i Ukraina første runde, og tøft skulle det bli tirsdag kveld også.

Chelsea ga seg ikke før det sto 0-4 på måltavla. Det til tross for at hjemmelaget førte kampen i store deler av oppgjøret.

Roberto Di Matteo var glad for å ha tatt tre poeng på en vanskelig kveld.

- Man er nødt til å score mål for å drepe kamper. Alt i alt var dette en god kveld. Petr Cech gjorde en kampavgjørende redning, og vi er glade for at vi klarte å ta ledelsen. Mot slutten maktet vi også å score noen mål, sier Chelsea-sjefen ifølge BBC.

Frank Lampard er også lettet etter seieren.

- Det er et fantastisk resultat, og vi måtte bruke tiden for det den var verdt. På 1-0 hadde de noen sjanser og skjøt i stolpen. Men da vi scoret vårt andre tok vi over kampen, sier Lampard.

Dansk overtak
Chelsea var farlig frempå allerede etter fem minutter, da Victor Moses hadde en avslutning i stolpen. Etter det tok danskene mer og mer over, og mye tydet på at det var hjemmelaget som skulle ta ledelsen.

- Nordsjælland er alene om å forsvare Nordens ære i Champions League, men det gjør de godt. Kreative, modige og morsomme å se på, skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter underveis i første omgang.

Men på dette nivået må man ta vare på mulighetene man for, og det skulle Chelsea bli et godt eksempel på.

Mata-scoring
Etter en halvtimes spill stjal Fernando Torres ballen høyt i banen av Enock Kofi Adu. Spanjolen spilte videre til Frank Lampard, som vist stort overblikk da han trillet ballen videre til Juan Mata, som banket ballen under en utrusende Nordskjælland-keeper og i mål. Dermed sto det 0-1 i Parken.

Sjekk lagoppstillinger og hvordan kampforløpet var minutt for minutt her.

Rett før pause burde det stått 2-0 til Chelsea. Torres ble spilt nydelig gjennom av Oscar, men alene med keeper avsluttet han rett på Hansen. Der skulle spanjolen ha gjort det bedre. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1.

I andre omgang kunne det fort ha stått 1-1, for hjemmelaget fortsatte å angripe det langt mer stjernespekkede Chelsea-mannskapet som var på besøk.

Først skjøt Joshua John et skudd som Petr Cech måtte slå i stolpen, før returen ble blokkert i siste liten av et oppofrende Chelsea-forsvar. En enorm dobbeltsjanse, men fortsatt sto det 0-1 på måltavla.

- Du putter innpå Eden Hazard, så får du flere sjanser mot deg enn du hadde før, det skal ikke være mulig, sa TV 2-ekspert Aleksander Schau da han omtalte muligheten.

To raske mål
Men også i andre omgang skulle Chelsea score der Nordskjælland sløste.

Først økte David Luiz ledelsen på et vakkert frispark etter 79 minutter, før Juan Mata satte spikeren i kisten tre minutter senere. Fra 15 meter satte han ballen i mål på vakkert vis.

Da Ramires prikket inn kveldens fjerde scoring minuttet før slutt, ble utklassingen et faktum.

Kampen endte dermed 0-4 til Chelsea.

PS: Den tidligere Viking-spilleren Nicolai Stokholm var kaptein for Nordsjælland tirsdag kveld.

Mest lest på Nettavisen akkurat nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.