RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tony Marshall / PA Photos

- Det er et kaldt og kynisk miljø

Sist oppdatert:
Anders Lindegaard snakker ut om sin vanskelige start i Manchester United.

Det er snart ett år siden Aalesund solgte sin danske keeper Anders Lindegaard til Manchester United. Lindegaard blir fortsatt sett på som andrevalget i klubben, bak nyinnkjøpte David de Gea, men har fått mer tillit det siste halvåret av manager sir Alex Ferguson.

Nå innrømmer dansken at den første tiden i United var svært vanskelig.

- Det var dritvanskelig. Jeg hadde ingen familie, ingen kjæreste, og jeg levde stort sett alene. Det første halvåret var jeg en liten del av verdens største fotballklubb uten likevel å være det, sier Lindegaard ifølge danske Ekstra Bladet.

Tvilte
Den sympatiske dansken forteller at han på et tidspunkt tvilte på egne ferdigheter.

- Ja, jeg var i tvil. Noen ganger har jeg tenkt mitt. Var dette et gap over for mye? Forklarer han.

- Du kommer til en ny klubb og kjenner ingen. Heller ikke der hvor du bor. Man trener fra ni til ett, men kjenner ingen der, forteller den danske keeperen.

Bedre i Norge
Lindegaard, som først kom til Aalesund på lån fra danske Odense i 2009, men senere signerte en permanent avtale med klubben, forteller at han hadde det bedre i Norge.

- Det eneste jeg kan si med sikkerhet er at jeg ikke var like lykkelig som menneske, som da jeg spilte i Norge.

Vendepunktet
Det siste halvåret har derimot vært langt bedre for dansken. I sommer fikk han flere muligheter i sesongoppkjøringen for Manchester United, og det har også blitt debut både i Champions League og Premier League.

- Vendepunktet har vært å oppnå respekt. Det er et kaldt og kynisk miljø. Hvis du er en del av det, så er du inne i varmen, og hvis du ikke er det, er du ute i kulden. Sånn var det i Odense, sånn var det i Kolding og sånn er det også i United.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere