*Nettavisen* Sport.

- Det er et sirkus. Det er helt vilt!

SEIERHERRE: Grønnkledte Lars Boom var fryktløs da han dro ifra resten av tetgruppen og sikret seg sin første etappeseier i Tour de France. Foto: Michel Spingler (Ap / NTB scanpix)

Lars Boom vant høydramatisk Tour de France-etappe.

09.07.14 18:02

Etappe nummer fem i årets Tour de France, var på forhånd spådd å bli av det høydramatiske slaget.

Den skuffet ikke.

I ufyselig regnvær fikk rytterne en svært vanskelig oppgave med å manøvrere seg over de sju innlagte brosteinspartiene.

Boom i ensom majestet
- Det er et sirkus det vi ser her nå, det er helt vilt! Denne etappen kommer det til å gå gjetord om i tiår framover, sa TV 2s kommentator Christian Paasche etter hvert som stadig flere ryttere gikk i bakken på grunn av det sleipe underlaget.

Etter en dramatisk avslutning på etappen, var det til slutt Tour-leder Vincenzo Nibali og to Astana-kollegaer i tillegg til Belkins Lars Boom som kom sammen de siste kilometerne før mål.

Da valgte nederlandske Boom å dra ifra på egenhånd, og til slutt tok Belkin-rytteren sin første etappeseier i Tour de France.

Nibali kunne uansett juble for å ha økt ledelsen i sammendraget i forhold til sine nærmeste konkurrenter.

Kristoff slet
For Alexander Kristoff ble det en tung dag på jobb.

Nordmannen falt og måtte bytte sykkel ikke lenge før det første brosteinspartiet, og ble ikke lenge etter observert med problemer nok en gang.

Til slutt ble det en plassering langt bak de beste.

- Dessverre for meg veltet jeg før det hele startet egentlig, og da var det over allerede der. Jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv. Jeg skulle bare ordne på brillene, og akkurat da traff jeg en stein og føk over styret. Det var synd, sa Alexander Kristoff til TV 2 etter etappen.

Kristoff var imidlertid ikke den eneste som fikk det tøft. Chris Froome måtte nemlig bryte rittet etter å ha vært i bakken to ganger på onsdagens etappe.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag