RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PASCAL PAVANI (AFP/Scanpix)

- Det er for dårlig av Cervélo

Sist oppdatert:
En isolert Thor Hushovd mistet poengtrøya. Det får treneren til å reagere.

- Jeg var for dårlig. Og for redd.

Slik svarte Thor Hushovd på det første spørsmålet til TV2s reporter etter målgang. Grimstadgutten har hatt problemer i spurtene hittil i Tour de France, og beviste nok en gang at han ikke holder det nivået som skal til for å kjempe om de gjeveste plassene.

Den svake spurten, som endte med en sjuendeplass, gjorde at han mistet den grønne trøya til sin italienske rival, Alessandro Petacchi.

- Det er surt å miste trøya

- Får du for lite hjelp?

- Det vil jeg ikke si noe om.

- For dårlig av Cervélo
Men selv om han ikke vil si noe om det, så er det liten tvil om at Thor ble veldig alene. Brett Lancaster var langt unna sin kaptein på oppløpet, og de andre hjelperytterne var ikke å se.

Atle Kvålsvoll, Thors trener, er ikke like kneblet som Cervélo-kapteinen i offentligheten. Overfor procycling.no gjør trønderen det klart at laget ikke gjør nok for nordmannen i kampen om den grønne trøya og flere etappeseirer.

- Jeg synes det er altfor dårlig i Cervélo at de ikke har en mann helt der framme de siste 20 kilometerne. Når Thor kommer i en slik situasjon, har han intet annet valg enn å ta hjulet til en av konkurrentene. Oppgaven til Danilo Hondo (en av Lampres opptrekkere) er å lose Petacchi fram i spurten, og få ham gjennom smutthullene som oppstår. Vanligvis er det ikke plass til én til på de samme stedene. I dag lyktes det nesten for Thor, og da kunne han fort ha blitt nummer tre, men han lyktes ikke å følge Petacchi igjennom.

- Det er rart at Cervélo ikke har flere folk der når de kjemper om poengtrøya og etappeseirer. Det gjør at Thor kommer litt på etterskudd, og da er det lettere å trekke seg når spurten går, sier Kvålsvoll til procycling.no.

Ulogisk taktikk
Så kan man jo spørre seg hvordan Cervélo egentlig tenker. Carlos Sastre ligger over syv minutter bak Andy Schleck i sammendraget - på en 16.-plass.

I prinsippet har Hushovd seks mann til disposisjon - i tillegg til en fri rolle som spurtkaptein.

Men når det drar seg til mot spurt, får sprinterne til Lampre, Garmin, Columbia og Milram langt bedre service enn 32-åringen.

- Hva er det Cervélo tenker på?

- Jeg vet ikke. Brett Lancaster er sisteopptrekker. Når Saxo Bank satt opp tempoet med et par mil til mål, så er ikke Cervélo å se. Det bør i hvert fall sitte fire-fem mann rundt Thor på slutten, så får det heller være om kun to av dem varer helt til slutten. Det ser ikke helt bra ut når han sitter der helt alene.

- Er det på grunn av Sastre, eller har laget andre mål en etappeseier og grønn trøye?

- Nei, det er ikke noe annet. I toppform kunne kanskje Sastre ha blitt nummer fem sammenlagt, og det er bra, men nå er han ikke helt der. Det de har å kjempe for er den grønne trøya. Det må da være kjempeviktig, og å beholde den må da være prioritet nummer én. Da må laget sitte helt framme når det går fort mot slutten. Thor er våken og gjør det han kan, men nå blir det sånn som det blir i spurten. Det blir hakket for langt bak hele tiden, avslutter Kvålsvoll.

Kalkulerte med poengtap
Fra Cervélo-hold virket det som om man regnet med nok et nederlag i møtet med spurterne til Columbia, Garmin og Lampre torsdag.

- Vi er nødt til å holde fokus så lenge kampen varer. Vi regnet med at vi kunne tape poeng i dag. Vi gjorde det beste vi kan gjøre: Vi forsøkte å beholde den (poengtrøyen), men det var ikke mulig.

- Vi håpet at Thor kunne være topp tre, men han ble nummer syv. Kampen om den grønne trøya vil bli svært hard. Vi forventet at det ville trekke helt ut til den siste etappen i Paris. Thor har en fordel med klatreegenskapene sine, og jeg tror han blir enda sterkere utover. Det blir uansett ikke enkelt, forklarer Jean Paul van Poppel.

Fikk med seg basketaket
Hushovd fikk for øvrig med seg knuffingen mellom sine to tidligere opptrekkere Julien Dean og Mark Renshaw.

- Det var mye knuffing og skubbing, men ingen var spesielt ufine, mener Hushovd.

Nå venter noen dager med hardere etapper for rytterne, men Hushovd må nok finne seg i å kjempe til seg poeng på innlagte spurter for å kunne ha håp om den grønne trøya i Paris.

Det sier han også selv.

- Jeg tar det dag for dag, fortsetter jeg å spurte sånn som det her vinner jeg ikke grønn trøye i Paris.

Og det har han helt rett i.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere