- Det er franske bortforklaringer

Foto: (Scanpix/Reuters)

I 2012 skal Denis Mensjov vise franskmennene hvordan man vinner Tour de France.

02.02.12 09:04

Foran fjorårets Tour de France, publiserte den franske sportsavisen L’Équipe en «intern dopingliste» som var utarbeidet av UCI (det internasjonale sykkelforbundet).

Les også: Her er den hemmelige dopinglisten

Lista stammet fra 2010 og var ment som en rettsnor for dopingjegerne med henblikk på hvor mistenkelig rytternes blodprofiler er.

Dersom man hadde fra karakteren fem og oppover, skulle UCI sitte på «bekreftende» informasjon fra blodprofilene om at noe var galt.

Nier på Mensjov
To mann fikk full score, altså karakteren 10. Det var Carlos Barredo og Jaroslav Popovitsj.

Én enslig svale var plassert på karakteren 9. Det var Russlands største syklist, Denis Mensjov.

I forbindelse med Katjusjas lagpresentasjon denne uka, ble 34-åringen igjen konfrontert med dopinglisten.

- Hvert eneste år kommer franskmennene fram til en ny teori for å forklare hvorfor ingen av deres ryttere har vunnet Tour de France de siste 20 årene, uttaler Mensjov hoderystende ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Dette var bare notatene til L’Équipe. Verken UCI eller WADA hadde noe å gjøre med dette. Jeg var aldri bekymret, la han til.

- Som å bestige Mont Everest
I 2012 er det nettopp Tour de France som står øverst på ønskelisten til den nye Katjusja-stjernen. På tross av tredjeplassen hans fra rittet i 2010, valgte ASO (arrangøren) å vende tommelen ned for russerens og hans Geox-TMC-lag året etter.

Tidligere har han vunnet både Giro d’Italia og Vuelta a España, derfor går han inn i den nye sesongen med kun ett punkt å fokusere mot.

- I løpet av karrieren min har jeg vunnet alt, men ikke Tour de France. Det er som å bestige Mont Everest. Når man når toppen, er man på toppen av hele verden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.