RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- Det er fremdeles vondt i skuldra

Sist oppdatert:
Det blir ingen spurttrening før touren, men Sveits rundt var oppløftene for Thor Hushovd.

Siden andreplassen i Paris-Roubaix har ikke ting gått på skinner for Cervélo-rytter Thor Hushovd. I Starten av mai veltet han under trening og brakk kragebeinet. Dermed ventet en lengre pause fra sykkelen, og en enda lengre pause fra spesifikk spurttrening. Faktisk kommer han ikke til å gjennomføre en eneste økt med spurttrening før han, forhåpentligvis, skal være med å kjempe om etappeseier den fjerde juli (første fellesstartetappe).

- Det er fremdeles vondt i skuldra når jeg sykler, forteller Hushovd til procycling.no.

Og det er kanskje ikke så rart. Han har operert inn en plate i skuldra, og skaden har gjort at den doble vinneren av den grønne trøya ikke har brukt musklene i området på lang tid.

Les også: Silly Season

Vellykket comeback
Søndag fullførte Hushovd sitt comeback-ritt, Sveits rundt. Han ble stadig bedre kjørende i rittet og avsluttet på meget bra vis, både på den siste fellesstartetappen og på den avsluttende tempoen.

- Jeg spurtet om plasseringen på den nest siste etappen og merket vel egentlig ikke så mye til skuldra akkurat da.

Thor vant spurten i feltet denne dagen, noe som helt sikkert er en fin opplevelse å ta med seg. Da er det ikke så viktig at nummer to i spurten heter Robert Gesink, og han er hverken kjent for å spurte bra, eller ha et eksplosivt rykk.

På den avsluttende tempoen fikk vi se en Thor Hushovd vi ikke ser mye til lenger, nemlig temposyklisten Hushovd. Med verdensmesterskapet i tempo for U23-ryttere i 1998 og sjuendeplass fra OL i Sydney i 2000 under beltet, er tempoegenskapene ubestridte. De siste årene er de ikke blitt like mye prioritert.

- Jeg følte jeg hadde litt å kjøre med (på søndag, journ. anm.), derfor prøvde jeg å teste meg litt, forklarer Hushovd.

Med tanke på forutsetningene i forkant av rittet må comebacket sies å være en suksess. Manager og trener Atle Kvålsvoll sa tidligere til procycling.no at Thor ville ligge langt foran skjema om det ble spurting underveis. I så måte må den lille spurten han hadde lørdag være et godt tegn.

Les også: Sastre klar for Tour de France

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: - Maten smaker ingenting

Veien videre
Som resten av den norske sykkeleliten blir Grimstadgutten å finne under søndagens landeveisritt i norgesmesterskapet i Trondheim. Turen går fra Monaco til trønderhovedstaden på torsdag, slik at han får anledning til å teste løypa i forkant av rittet.

Foruten NM venter trening fram mot Tour de France-start i Rotterdam den tredje juli. Dessverre for Hushovd kan han ikke regne med å finspisse spurtformen på trening.

- Det blir nok ikke noe spurttrening før jeg står på start i Rotterdam. Jeg får bare gjøre det beste ut av det.

- En for bare være glad for at jeg i det hele tatt stiller på starter, understreker 32-åringen.

Det er ikke bare Hushovd som sliter med problemer i oppkjøringen til Tour de France. Flere av hans argeste konkurrenter sliter også med skader og andre problemer.

Milrams Gerald Ciolek knakk kragebeinet tidlig på sesongen, Quick Steps Tom Boonen sliter med et knee, mens HTC-Columbias Mark Cavendish har slitt med tennene, før han selv satte seg selv i en enda vanskeligere situasjon ved å forårsake en alvorlig massevelt på den fjerde etappen av Sveits rundt. Ikke bare skadet han seg selv, han hisset også opp konkurrentene.

At konkurrentene også sliter er ikke noe Hushovd bruker tid på.

- Jeg er ikke beroliget av det. Jeg håper jo ikke på at de skal ha problemer.

Cervélo tok mandag ut troppen til Tour de France, og selv om 2008-vinner Carlos Sastre er med, levner uttaket liten tvil om at det er Thor Hushovd og Heinrich Haussler laget er mest egnet for.

Alt du trenger til NM på sykkel

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere