RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Frøy-Bianchi

- Det er frustrerende å tenke på

Sist oppdatert:
- Vi kunne vært vanvittig gode, mener sjefen. Men Frøy-Bianchi mister fortsatt sine beste ryttere.

Av alle steder starter Frøy-Bianchi 2013-sesongen i Taiwan.

Ja, du leste riktig: Taiwan! Den oslobaserte talentfabrikken tar nemlig den lange reisen til det utradisjonelle sykkellandet foran Tour of Taiwan.

- Det er et 2.1-ritt, og går fra 18. til 24. mars. Det er et stort ritt, som vi gleder oss til å kjøre. Det er en del av asiatouren, og kanskje det største løpet vi noen gang har kjørt, så det blir moro, sier sportssjef i Frøy-Bianchi Carl Erik Pedersen til procycling.no.

- Kjempefin start
Etter Taiwan-turen, går turen mest sannsynlig til Russland og GP Sochi. Laget har ikke fått bekreftet deltakelsen ennå, men gjennom gode prestasjoner i samme ritt denne sesongen, får de trolig plass.

- Det blir i så tilfelle en kjempefin start for oss.

- Kommer dere til å kjøre flere ritt i utlandet neste år, enn dere gjorde i år?

- I år syklet vi fire utenlandske ritt, mens vi har lagt opp til seks til syv etappeløp neste år. Vi ønsker å sykle godt i Norge, og får se når Norgescup-rittene blir lagt. Vi har bare en grovplan hittil, sier Pedersen som også sier at budsjettet er noe høyere enn i fjor.

Det er imidlertid ikke kun ritt i utlandet som teller for det oslobaserte laget. Det er nemlig flere store ritt i Norge de gjerne deltar i.

- Vi er usikre på hva arrangørene ønsker. I fjor fikk vi ikke være med i Glava Tour, for eksempel. Det kommer litt an på hvor mange norske lag de ønsker, om vi får plass eller ikke. Men vi vil gjerne kjøre Arctic Tour of Norway. Sigurd Nesset er fra Lofoten og kanskje den beste rytteren fra Nord-Norge sammen med August Jensen. Det ville blitt veldig moro for ham å kjøre der, og kanskje også arrangøren ønsker det. Men vi må vente og se om det skjer. Vi har i alle fall veldig lyst til å være med i UCI-rittene, forteller Pedersen.

Har mistet de beste
Det er liten tvil om at Frøy-Bianchi (i år Frøy-Trek) ikke er det norske laget det er mest snakk om. Det er mye fordi flere av deres sterkeste ryttere har forlatt skuta de siste sesongene. Før fjorårets sesong forlot både Magnus Børresen og Andreas Landa laget til fordel for OneCo-Mesterhus. Nå forlater også Jonas Orset laget, da han drar til Team Unaas Cycling.

- Føler dere at dere har blitt et slags utviklingslag for de andre norske lagene, og er dere i så tilfelle fornøyde med det?

- Både ja og nei. Jeg skjønner hva du mener. I fjor mistet vi tre ryttere, og i år har vi mistet én. Det er hyggelig at andre er interessert i rytterne våre, men det er litt frustrerende å se hvor vanvittig godt lag vi kunne hatt dersom vi hadde beholdt alle. Det er surt å miste gode ryttere, men det har også vært interessant å se hvordan de nest beste har utviklet seg. Det er litt todelt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- For to år siden følte nok Landa og Børresen seg litt alene, det var et stort steg for de andre opp til dem. Men i år har både Jonas Orset og Sigurd Nesset tatt steget, og det er interessant å se på.

De fleste rytterne som har forlatt Frøy, har gått til andre norske kontinentallag.

- Vi ønsker å hjelpe rytterne videre, men vi føler at mange av de som har forlatt oss ikke har gått noe bedre lag, men lag på tilsvarende nivå som oss, sier Pedersen.

Som nevnt forlater blant annet Orset laget. Det blir en klar svekkelse av laget. Per dags dato har Frøy-Bianchi åtte ryttere under kontrakt, men mest sannsynlig vil én ny rytter komme inn. I tillegg vil det være én eller to plasser som ryttere i klubben Frøy kan fylle i løpet av sesongen.

- Kan gjøre noe stort
Blant rytterne Pedersen har til rådighet, er det spesielt to ryttere han trekker fram som spesielt spennende. Den ene er 21 år gamle Sigurd Nesset, og den andre 22 år gamle Oddbjørn Andersen.

- Jeg har veldig tro på Sigurd. Han er nok enda bedre enn det folk flest tror. Han vant U23-klassen i GP Sochi, og ble nummer to i U23-klassen i Romania. Det er utrolig sterkt, og han vil nok bare utvikle seg videre. Han kan vinne internasjonale etapperitt allerede neste år. Han er en god klatrer, og jeg har veldig tro på ham.

- Jeg har også tro på Oddbjørn. Han kom inn i august i år, og er relativt fersk som syklist. Han viste god utvikling, og ble blant annet nummer 11 i det siste Norgescup-rittet. Han er en allrounder med gode avslutningsegenskaper, noe vi manglet litt i år. Han har bakgrunn fra terrengsykling, og har en allsidig treningsbakgrunn. Jeg tror både Oddbjørn og Sigurd kan gjøre noe stort neste sesong.

Frøy-Bianchis lag i 2013 (ikke komplett):
Sigurd Nesset, Morten Sandvik, Oddbjørn Klomsten Andersen, Lars Marthinsen, Eivind Ekeli, Tord Sundhagen, Elias Spikseth (ny) og Halvor Tandrevold (ny).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere